Kraounakis11

 

ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ: «ΚΛΕΙΝΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΑΙ»

Ο πρώην Αντιδήμαρχος και υποψήφιος Δήμαρχος το 2006 & το 2010 Στ. Κραουνάκης, μιλώντας στην "Πόλη μας" για το τί προτίθεται να ψηφίσει στο επικείμενο δημοψήφισμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση...

Παρά το γεγονός ό,τι οι δανειστές το παράκαναν όλα αυτά τα χρόνια, πιστεύω ό,τι το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα δεν είναι ΝΑΙ σε ένα ήδη αποσυρμένο ερώτημα (όπως το ίδιο ισχύει και για το ΟΧΙ).

Πιστεύω ό,τι το ΝΑΙ είναι ένα ΝΑΙ στο να μείνει η ήδη πληγωμένη Ελλάδα ζωντανή. Η Ελλάδα που εισάγει το μεγαλύτερο ποσοστό των ειδών διατροφής, καυσίμων και φαρμάκων, δεν μπορεί να μείνει χωρίς σχέσεις με τους εταίρους δανειστές. Επίσης, σε καμία περίπτωση ακόμη και αυτάρκεια να είχε, δεν μπορεί να μείνει με κλειστές τράπεζες.

Χωρίς συμφωνία είναι αδύνατον οι τράπεζες να ξανανοίξουν με ευρώ, ή να αποκατασταθεί η τραπεζική πίστη σύντομα.

Αλλά πάνω από αυτά, είναι ό,τι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και όχι στην ίδια κατηγορία με τη Ζάμπια και τη Ζιμπάμπουε. Επίσης, η Ελλάδα που βρίσκεται σε μια γειτονιά όπου όχι μόνο οι ισχυροί Τούρκοι αλλά κι άλλοι γείτονες παράγουν διεκδικήσεις εις βάρος της, δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη από συμμάχους εταίρους και φίλους. Όποτε συνέβη αυτό (1897, 1922, 1974), υπέστη ήττα και καταστροφή.

Αυτές είναι οι σκέψεις μου, οι στιγμές είναι κρίσιμες, νομίζω ό,τι πρέπει να τις επικοινωνήσω μέσω της σελίδας σας στους ανθρώπους που εκτιμώ και αγαπώ.