Ο δήμαρχος έχει το ψαλίδι,

αλλά οι «Πολίτες για τον Κορυδαλλό»

 την … πατρότητα του μεγάλου Πάρκου

 

 

egkainia kor NEW

 

 

 

Είναι παράδοξο αυτό που συμβαίνει με την δημοτική αρχή στον Κορυδαλλό αυτές τις ημέρες, καθώς πλησιάζει η Πέμπτη το βράδυ όπου έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του πρότυπου «Πάρκου», επιφάνειας 10 στρεμμάτων, στον χώρο που άλλοτε καταλάμβαναν οι  κατεδαφισμένες εγκαταστάσεις των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

 

Αν και κανονικά τα εγκαίνια και η παράδοση αυτού του έργου στον λαό του Κορυδαλλού θα έπρεπε να αποτελεί «μεγάλη στιγμή» για τον νυν δήμαρχο, σε πάρα πολύ κόσμο το «Πάρκο» απλά υπενθυμίζει την επιτυχημένη θητεία της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου με δήμαρχο τον Σταύρο Κασιμάτη και άλλα στελέχη της, όπως τον σημερινό επικεφαλής των "Πολιτών" Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και την δημοτική σύμβουλο Ελένη Γαλανοπούλου.

 

Επειδή ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει δεν είναι μεγάλος, οι περισσότεροι από τους Κορυδαλλιώτες θυμούνται ότι η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου ήταν εκείνη που οραματίστηκε, σχεδίασε, και από το 2018 ξεκίνησε τις εργασίες για τη δημιουργία του μεγάλου «Πάρκου», που τώρα θα εγκαινιαστεί από τον σημερινό δήμαρχο.

 

Και επειδή τα γεγονότα είναι σχετικά πρόσφατα, είναι επίσης πολύς ο κόσμος στον Κορυδαλλό που θυμάται ότι ο τότε αντιδήμαρχος και σημερινός επικεφαλής των «Πολιτών», ήταν αυτός που είχε την ιδέα για τη δημιουργία της μεγάλης λίμνης του Πάρκου, ως απαραίτητη στο άνυδρο και σκληρό τσιμεντένιο τοπίο της πόλης, κόντρα στις αντιλήψεις πολλών που την θεωρούσαν ως έναν… αρχιτεκτονικό και ρομαντικό πλεονασμό. 

 

  Τελικά τα εγκαίνια αυτού του πραγματικά πρωτότυπου έργου θα γίνουν αλλά αναπόφευκτα θα προσφέρουν χώρο για συγκρίσεις, του χθες με το σήμερα.

 

- « Είναι πολύ σημαντικό να βλέπω να υλοποιείται μια ιδέα μου για την οποία, όποτε μιλούσα στο παρελθόν, δεχόμουν ειρωνικά χαμόγελα και κακόπιστη κριτική», δηλώνει σήμερα ο Γρ. Γουρδομιχάλης.

 

 που ήδη έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για δήμαρχος της πόλης, ενώ η παράταξη «Πολίτες για τον Κορυδαλλό» αξιοποιεί τα εγκαίνια για να θυμίσει … πως, πότε και ποιοι σχεδίασαν και  έφτιαξαν το «Πάρκο»!

 

Χαρακτηριστικό, μάλιστα, είναι ότι, με δημόσια ανακοίνωση τους οι «Πολίτες για τον Κορυδαλλό»  καλούν άπαντες να παραβρεθούν στα εγκαίνια, ανεξάρτητα αν «το ψαλίδι για τη κορδέλα των εγκαινίων  θα βρίσκεται στα χέρια άλλων», όπως λένε από την παράταξη.

 

 

 

Συγκεκριμένα, αναφέρει μεταξύ άλλων το κάλεσμα της παράταξης:

 

    

 

«Οι «Πολίτες για τον Κορυδαλλό" γιορτάζουμε και

 

καλούμε όλες και όλους τους Κορυδαλλιώτες να παρευρεθούν στα εγκαίνια του Πάρκου.

 

Το Πάρκο αυτό, αποτελεί σύμβολο και σημαία του αγώνα για την πλήρη απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό!

 

Μαζί με τον πρωτεργάτη του έργου τέως δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη, αισθανόμαστε δικαιωμένοι και υπερήφανοι.

 

- Γιατί αγωνιστήκαμε και πετύχαμε για πρώτη φορά την απομάκρυνση των γυναικείων φυλακών και την κατεδάφιση ενός μέρους τους.

 

- Γιατί οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του Πάρκου από την Περιφέρεια Αττικής, με τη πολύτιμη υποστήριξη του τέως αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη.

 

- Γιατί ξεκινήσαμε τις εργασίες κατασκευής του Πάρκου στη διάρκεια της θητείας μας, το 2018.

 

- Γιατί το εμβληματικό έργο του Πάρκου, που επιτέλους ολοκληρώθηκε, με τη μοναδική στην ευρύτερη περιοχή, υδάτινη επιφάνεια (τη λίμνη), με την αισθητική, την αρχιτεκτονική και την λειτουργικότητα του, αποτελεί όαση αναψυχής και δροσιάς.

 

- Γιατί το Πάρκο μαζί με τα υπόλοιπα σημαντικά έργα που ξεκινήσαμε ως διοίκηση του δήμου, όπως το υπερσύγχρονο κολυμβητήριο, αλλάζουν τελείως τον Κορυδαλλό.»