Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο

 

 

«αντίο» στον Κωσταντίνο Γουρδομιχάλη

 

 

 

GOURD K

 

 

Ένα βαθιά συγκινημένο πλήθος κόσμου, αποχαιρέτισε με αγάπη και σεβασμό χθες στο Γ' Νεκροταφείο τον Κωνσταντίνο Γουρδομιχάλη, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και πρώην δημοτικό σύμβουλο του Κορυδαλλού.
 
Πολλοί από τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί, είχαν έρθει για να ξεπροβοδίσουν στο φευγιό του τον παλιό αντάρτη, τον αγωνιστή  που συμμετείχε στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.
 
 Κάποιοι άλλοι πάλι, είχαν έρθει να αποχαιρετίσουν τον φίλο και τον γείτονα, αυτόν που συνεχώς βοηθούσε όπως μπορούσε και όσο μπορούσε, τις προσπάθειες των ανθρώπων να χτίσουν τη ζωή τους. 
 
Τον παλιό δημοτικό σύμβουλο της πόλης, που έδωσε μάχες για μια καλύτερη ζωή στον Άνω Κορυδαλλό.
 
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους διακρίναμε τον βουλευτή ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Αντρέα Λεωτσάκο, τον δήμαρχο Κορυδαλλού Νίκο Χουρσαλά και τον γενικό γραμματέα Άρη Νάκα, τον πρόεδρο του ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμο, τον πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής Νίκο Παπαγεωργίου, τον αντιπρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημήτρη Τσατσαμπά και τον γενικό γραμματέα  Γιώργο Κατσαντώνη, τον πρώην δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη, τον πρώην δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκο και τον πρώην πρόεδρο ΔΣ Κορυδαλλού Θόδωρο Μερεντίτη.
Τους αντιδημάρχους Πειραιά Δημήτρη Καρύδη, Κερατσινίου Στράτο Δασκαλάκη, Φυλής Γιάννη Μαυροειδάκο,  Κορυδαλλού Μιχάλη Ευθυμιάδη, Μιχάλη Τζιρίτα και Γιώργο Δημόπουλο
Τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Πειραιά Ηλία Πατίδη, τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων δήμου Κορυδαλλού Μάκη Τσελέντη,  τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Κορυδαλλού, "Λαική Συσπείρωση" Ελευθερία Παπουτσιδάκη, "Μαζί για τον Κορυδαλλό" Νίκο Κατσούλη και "Ανυπόταχτος Κορυδαλλός" Σταύρο Βαλσαμή και την αναπληρώτρια επικεφαλής των "Πολιτών για τον Κορυδαλλό" Μαρία Καλαμάρη καθώς και τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Νίκαιας «Κόντρα στο ρεύμα» Κώστα Παπαδόπουλο.
 

received 3211948902389549

 
Ακόμα διακρίναμε τους δημοτικούς σύμβουλους  Κορυδαλλού Αντρέα Αναστασόπουλο, Γιάννη Μελά, Ελευθερία Κωτσίδου, Φίλιππο Θεοφυλίδη, Στέφανο Βαγενά, Δημήτρη Χριστοφορίδη και Ελένη Γαλανοπούλου,  τον τ. διοικητή του Αττικού Νοσοκομείου Κώστα Δραγώνα, τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Κορυδαλλού Σπύρο Μάρκου, τον οργανωτικό γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Θανάση Μπαλκάμο, αντιπροσωπεία της κομματικής οργάνωσης Κορυδαλλού του ΚΚΕ και την πρώην συντονίστρια ΣΥΡΙΖΑ Κορυδαλλού Παναγιώτα Καλαμάρη.
Επίσης τους υποψήφιους βουλευτές Β’ Πειραιά Γιώργο Βρεττάκο, Δημήτρη Διαμαντίδη και Χρήστο Σαλαλέ.
Τα συλλυπητήρια τους  απέστειλαν η βουλευτής  Νίνα Κασιμάτη, οι δήμαρχοι Φυλής Χρήστος Παππούς, Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος, Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, Νίκαιας - Α. Ι Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Μοσχάτου - Ταύρου Αντρέας Ευθυμίου,  ο γραμματέας περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αποστολόπουλος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Σταύρος Βοϊδονικόλας, οι πρώην υπουργοί Γρηγόρης Νιώτης και Γιάννης Διαμαντίδης, ο πρώην υφυπουργός και νομάρχης Πειραιά Χρήστος Φωτίου και ο πρώην δήμαρχος Κορυδαλλού Στέφανος Χρήστου.
 
Το φέρετρο του Κωσταντίνου Γουρδομιχάλη ήταν καλυμμένο από την ελληνική σημαία και το λάβαρο της Εθνικής Αντίστασης, καθώς ο εκλιπών υπήρξε για πολλά χρόνια  πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης(ΠΕΑΕΑ)
 
Τον νεκρό αποχαιρέτισε εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ ο Σπύρος Δημόπουλος, ενώ μέλη και φίλοι της στάθηκαν  τιμητική φρουρά δίπλα  στη σωρό του εκλιπόντα. 
 
Και η τελετή ολοκληρώθηκε με τον επικήδειο  λόγο που εκφώνησε ο γιος του εκλιπόντα, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, αναφερόμενος στη ζωή, στα πιστεύω και στη διαδρομή του πατέρα του.

 

 

 

 

 

 

 

received 1115762475991977

 

 

 

received 1488781948209876