«Πολίτες για τον Κορυδαλλό»

 

Όχι στα καταστροφικά  σχέδια της εκκλησίας

για το όρος Αιγάλεω!

 

 

 sxisto skaram

 

 

Με την καταστροφή μιας μεγάλης δασικής περιοχής 3.000 στρεμμάτων του όρους Αιγάλεω, ισοδυναμούν τα επιχειρηματικά σχέδια και οι επενδύσεις που σχεδιάζει η εκκλησία.
Χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των δήμων της περιοχής, η εκκλησία δείχνει αποφασισμένη να "αναπτύξει" στην περιοχή αυτή, που όπως ισχυρίζεται είναι ιδιοκτησία της, μια τεράστια επένδυση.
Η επένδυση αυτή θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με ανακοινώσεις, διαμετακομιστικό σταθμό κοντέινερς, πολυώροφα κτίρια γραφείων, κατοικίες, συνεδριακά και εκθεσιακά κέντρα, εγκαταστάσεις ανακύκλωσης και καύσης απορριμμάτων, χώρους «ήπιας» βιομηχανικής δραστηριότητας κ.α.
Όλα αυτά σε μια περιοχή της ζώνης Α΄ (ζώνη απόλυτης προστασίας) του όρους Αιγάλεω, χαρακτηρισμένης ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και με αναμφισβήτητη αρχαιολογική αξία.
Το πολύπαθο όρος Αιγάλεω, που υφίσταται συστηματική, πολύχρονη κακοποίηση και υποβάθμιση, αποτελεί το τελευταίο τμήμα φυσικού περιβάλλοντος που διασώζεται στη περιοχή της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά.
Με την μοναδική αυτή ιδιότητα του, το βουνό είναι πολύτιμο για τη ποιότητα ζωής εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, γι’ αυτό και η αυτοδιοίκηση έχει κάνει πολύχρονους αγώνες ώστε να διασφαλιστεί η προστασία και η ακεραιότητα του.
Έχουμε όλοι μας χρέος, κυρίως απέναντι στα παιδιά μας, να προστατέψουμε το βουνό έναντι οποιουδήποτε το επιβουλεύεται!
Η παράταξη μας «Πολίτες για τον Κορυδαλλό», έχοντας ως προτεραιότητα τη προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής, καταγγέλλει τις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις της εκκλησίας,
Για την υπεράσπιση του βουνού, των δασών και των δασικών εκτάσεων του, θα ενώσουμε τις προσπάθειες μας με όλους τους φορείς και τους πολίτες, που θέλουν να συνεχίσει να υπάρχει το όρος Αιγάλεω ως βουνό και δάσος, και όχι ως χώρος άσκησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που θα υποβαθμίζει κι άλλο το περιβάλλον.
Για το λόγο αυτό με πρωτοβουλία του επικεφαλής της παράταξης μας Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και των δημοτικών μας συμβούλων Μαρίας Καλαμάρη και Ελένης Γαλανοπούλου, και σαν πρώτη ενέργεια θα τεθεί το θέμα για συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορυδαλλού.