triti ilikia 

 

 Μήνυμα Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, που τιμάται από τον ΟΗΕ την 1η Οκτωβρίου, συμβολίζει τον σεβασμό και το αίσθημα ευγνωμοσύνης, που πρέπει να νοιώθουμε όλοι απέναντι σ’ εκείνους που διένυσαν την παραγωγική ηλικία και έδωσαν τον δικό τους αγώνα για μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
Σήμερα η οικονομική κρίση και οι εφαρμοζόμενες πολιτικές θίγουν ολοένα και περισσότερο τους συνταξιούχους και η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων της τρίτης Ηλικίας δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση και βιώνει έντονη ανασφάλεια.
Ο Δήμος μας, παρά τις πολύ μεγάλες περικοπές στους οικονομικούς πόρους που έχει δεχτεί η αυτοδιοίκηση, προσπαθεί καθημερινά μέσα από ουσιαστικές δράσεις και δομές να σταθεί δίπλα στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας, ιεραρχώντας με αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης προτεραιότητες και ανάγκες.
Με την λειτουργία των έξι ΚΑΠΗ συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινής ζωής και στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους. Με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, στηρίζουμε τους ανήμπορους και μοναχικούς συμπολίτες μας.
Συνεχίζουμε να δίνουμε αγώνα για να διατηρήσουμε τις δομές για τη στήριξη των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι σήμερα έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη τη φροντίδα μας.