Ανακοίνωση  του Αντιπεριφερειάρχη

και των Δημάρχων της ΠΕ Πειραιά

για το προσφυγικό

Συγκεντρώσεις για το κέντρο φιλοξενίας

προσφύγων στο Σχιστό

 

sxisto ARXIKI

 

Μετά από συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, μεταξύ τουΑντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και των Δημάρχων Πειραιά Γ. Μώραλη, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χ. Βρετάκου, Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτη, Περάματος Γ. Λαγουδάκη και του γενικού γραμματέα του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Κ. Τσεφαλά, που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Γ. Ιωακειμίδη.
Στην διάρκεια της συνάντησης έγινε αναλυτική συζήτηση για το μείζον ζήτημα του προσφυγικού και το Κέντρο Φιλοξενίας  Προσφύγων στο Σχιστό και με την ολοκλήρωσή της ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά διάβασε την κοινή ανακοίνωση όλων των συμμετεχόντων, που έχει ως εξής:
«Το προσφυγικό είναι ένα μείζον θέμα που καλείται να διαχειριστεί η χώρα μας και έχουμε καθήκον να συμβάλουμε όλοι στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Με αυτά τα δεδομένα και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση χωρίς διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες αποφασίσαμε να στηρίξουμε τη δομή στο Σχιστό, με τις εξής προϋποθέσεις:
1. Ο αριθμός των προσφύγων, που θα φιλοξενούνται εκεί θα είναι τόσος ώστε να εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
2. Η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα:
 Στην διαμόρφωση σχεδίου διασποράς προσφύγων στο Λεκανοπέδιο και σε όλη την χώρα με τη μεταφορά τους με τα πλοία από τα νησιά και σε άλλα λιμάνια εκτός του Πειραιά ώστε να είναι διαχειρίσιμο το θέμα και σε ακραίες συνθήκες.
 Σε ενημερωτική εκστρατεία των τοπικών κοινωνιών.

                                                                      Από το Γραφείο Τύπου

 

 

Συγκεντρώσεις για το κέντρο

φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό

 

sxistomat 545580302

 

 

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι οι δύο συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Κερατσίνι, στη λεωφόρο της Γρηγορίου Λαμπράκη, με αφορμή τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο Σχιστό.

Από το πρωί, στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν έκτροπα.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από μέλη της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΡΦΑ), ενώ η δεύτερη από μία κίνηση που υπογράφει ως Επιτροπή Κατοίκων Α' και Β' Πειραιά με παρόντες και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

 

Η ΚΕΡΦΑ, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη συγκέντρωση, ανέφερε ότι «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην πόλη του Κερατσινίου» προσθέτοντας ότι «δεν θα επιτρέψει στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα να χύσουν στην ίδια του τη γειτονιά το ρατσιστικό δηλητήριο σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών, στοχοποιώντας τους, δήθεν, για υποβάθμιση της περιοχής».
Την ίδια ώρα, η επιτροπή που υπογράφει ως κάτοικοι Α' και Β' Πειραιά τάσσεται ενάντια στη δημιουργία κέντρου μεταναστών και χαρακτηρίζει παράνομη την απόφαση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει κέντρο λαθρομεταναστών ανοιχτού τύπου στο Σχιστό.

 

metanastes

 

prosfiges 553267854

 

sxisto