Ο ΗΡΩÏΚΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΑΠΕΤΡΕΨΕ

ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΜΑΖΙΩΤΗ

 

 ROUPA ARXIKI

 


Απίστευτα πράγματα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής με στόχο την απόδραση με ελικόπτερο από τις Φυλακές Κορυδαλλού.
Συγκεκριμένα, μία γυναίκα με κοντά ξανθά μαλλιά, κοντά στα 45 χρόνια, προσπάθησε να πραγματοποιήσει αεροπειρατεία σε ελικόπτερο προκειμένου να αλλάξει πορεία πτήσης και να κατευθυνθεί στο εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα .
Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για την... επιστροφή της Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα», αφού ο κάλυκας, που βρέθηκε στο ελικόπτερο ανήκει στο ίδιο όπλο με το οποίο ο Νίκος Μαζιώτης είχε πραγματοποιήσει ληστεία στην Κλειτορία Αχαΐας τον Μάρτιο του 2014. Η προσπάθεια απόδρασης του φυλακισμένου στον Κορυδαλλό Ν. Μαζιώτη απετράπη τελικά, χάρη στην ψύχραιμη αντίδραση του πιλότου, ο οποίος είναι πρώην αστυνομικός.
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά έγινε γνωστό ένα εικοσιτετράωρο μετά. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., το μεσημέρι της 21ης Φεβρουαρίου, ώρα 13.45, ένα ελικόπτερο απογειώθηκε από την περιοχή Θερμησία, κοντά στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας. Στο ελικόπτερο, χωρητικότητας έξι ατόμων, επιβιβάστηκε μία γυναίκα. Βάσει του σχεδίου πτήσης που είχε κατατεθεί, το ελικόπτερο θα προσγειωνόταν αρχικά στον Θεολόγο Φθιώτιδας, όπου θα παραλάμβαναν πέντε επιπλέον άτομα, προκειμένου να φτάσουν τελικά στην Κύθνο.
Για τη ναύλωση του ελικοπτέρου χρησιμοποιήθηκε ένα καταφανώς πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, με στοιχεία Αρβανίτη Χρηστίνα (σ.σ. ανορθόγραφο), του Φώτη και της Γεωργίας, με ημερομηνία γέννησης 20-04-1971 στην Αθήνα και αριθμό ΑΒ288196, εκδοθέν από το Τμήμα Ασφαλείας Χολαργού.
Μισή ώρα μετά την απογείωση, και ενώ το ελικόπτερο πετούσε πάνω από τις Ερυθρές Αττικής, η γυναίκα έβγαλε πυροβόλο όπλο και απαίτησε από τον κυβερνήτη να αλλάξει πορεία. Συγκεκριμένα, ζήτησε επιτακτικά την πορεία του αεροσκάφους προς ανατολική κατεύθυνση, δηλαδή προς το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ πιλότου και Πόλας Ρούπα, με την τελευταία όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε, να τρέπεται σε φυγή.