Με επιτυχία ολοκληρώθηκε

η ετήσια έκθεση των σπουδαστών

 

 Erteko 03

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη ετήσια έκθεση των Εργαστηρίων Τέχνης Κορυδαλλού (ΕΡ.ΤΕ.ΚΟ) με έργα σπουδαστών όλων των τμημά-των.

Στην έκθεση συμμετείχαν με έργα τους οι σπουδαστές όλων των τμημάτων: ζωγραφι-κής ενηλίκων, παιδικής- εφηβικής ζωγραφική, φωτογραφίας, κοσμήματος, κοπτικής- ραπτικής, γλυπτικής, κατασκευής μαριονέτας, κεραμικής, αγιογραφίας, τοιχογραφίας, ψηφιδωτού, καθώς και των τριών νέων τμημάτων που λειτούργησαν φέτος για πρώτη χρονιά και προσέλκυσαν μεγάλο ενδιαφέρον. Πρόκειται για τα τμήματα comics- anima-tion, αναπαλαίωση επίπλων και μπατίκ- κερί- χαρτί.

Από τα έργα των σπουδαστών δεν έλειψαν και οι αναφορές στην επικαιρότητα και ιδιαίτερα στο προσφυγικό και στον αντιφασιστικό αγώνα.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος συνεχάρη καθηγητές και σπουδαστές για την εξαιρετική δουλειά τους. Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Γιώργος Μακρυνός ευχαρί-στησε τον Δήμαρχο για την στήριξη του πολιτισμού και του αθλητισμού και τόνισε ότι η δημοτική αρχή έχει τη βούληση και την επιμονή να ενισχύσει τους δυο τομείς, παρά τις αντιξοότητες και δυσκολίες.

Συνολικά φέτος συμμετείχαν στα ΕΡΤΕΚΟ τριακόσιοι πενήντα σπουδαστές όλων των ηλικιών, αξιοποιώντας δημιουργικά το χρόνο τους και ανακαλύπτοντας την αγάπη και την έφεση τους στις εικαστικές τέχνες αλλά και σε δημιουργικά χόμπι.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κορυδαλλού είναι ανάμεσα στους Δήμους, που λειτουργούν όλα τα τμήματα πολιτισμού με ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου καλλιτέχνες- καθηγητές και μεγάλη συμμετοχή μαθητών όλων των ηλικιών και επιπέδων.

 

 

Erteko

 

 

Erteko 02