Δήλωση του Δημάρχου Κορυδαλλού

Σταύρου Κασιμάτη

για τα τρία χρόνια από την δολοφονία

του Παύλου Φύσσα

 

 

 

KILLAH P

 

 

 

 

«Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι αποτελεί ένα από τα πιο μελανά σημεία της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, που αποκάλυψε το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής.

Οι γειτονιές της Β’ Πειραιά στις οποίες έδρασαν δολοφονικά τα τάγματα εφόδου, δεν ξε-χνούν. Όπως δεν πρέπει να ξεχνά κανένας δημοκρατικός πολίτης αυτής της χώρας, υ-ψώνοντας ανάστημα σε κάθε είδους φασισμό και ρατσισμό.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η αυτοδιοίκηση έχει καθήκον και υποχρέωση να απο-κρούει κάθε μισαλλόδοξη και ρατσιστική συμπεριφορά, να επιδεικνύει πνεύμα αλληλεγ-γύης και να εκπληρώνει το στόχο της ως πυλώνα κοινωνικής συνοχής.

Ο Δήμος Κορυδαλλού διεκδίκησε και πέτυχε τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής από την δικαστική αίθουσα των φυλακών στο Εφετείο Αθηνών, όχι μόνο για να προστα-τεύσει την τοπική κοινωνία αλλά γιατί θεωρεί ότι η δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται στα δικαστήρια. Με συνθήκες που διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή, την ταχύτητα και τη διαφάνεια.

Απαιτούμε να ολοκληρωθεί η δίκη των ενόχων χωρίς καθυστερήσεις και εμπόδια. Απαι-τούμε να ακουστεί η φωνή της οικογένειας του Παύλου και όλων των θυμάτων».

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ