ΠΕΣΥΔΑΠ : ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

 

 

 

 

adespota

 

 

 

 

Επιμένει ο ΠΕΣΥΔΑΠ, εκτός από την πλήρη νοσοκομειακή περίθαλψη, στις προληπτικές δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου των αδέσποτων ζώων

Με τη διοργάνωση ενός ευρύ και διαρκούς κύκλου ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα επέλεξε η διοίκηση του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 του Απρίλη από τη διεθνή κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, εκπαιδευτικές συνεδρίες με την επιστημονική καθοδήγηση και διοικητική υποστήριξη του ΠΕΣΥΔΑΠ έλαβαν χώρα στην έδρα των Δήμων – μελών που εξέφρασαν σχετικό ενδιαφέρον.

 

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

 

03.04.2017: Δήμος Φυλής, Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ζωφριάς, Ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς»

 

04.04.2017: Δήμος Αχαρνών, 20ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, «Αδέσποτα ζώα συντροφιάς: Ενημέρωση μαθητών»

 

07.04.2017: Δήμος Αχαρνών, 2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, «Αδέσποτα ζώα συντροφιάς: Ενημέρωση μαθητών»

...και έπεται συνέχεια!

 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γρ. Γουρδομιχάλης αφού ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν στην επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων, τόνισε σχετικά: «Επενδύουμε, εκτός από την πλήρη νοσοκομειακή περίθαλψη, στην προληπτική πολιτική για την αντιμετώπιση του φαινομένου των αδέσποτων ζώων, προσφέροντας ουσιαστικό έργο στους πολίτες των Δήμων – μελών. Προσπαθούμε να προετοιμάσουμε τους αυριανούς ενεργούς πολίτες  και να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία. Για τον λόγο αυτό έχουμε συνθηματολογήσει τη δράση μας και καλούμε όλους να συμμετέχουν και να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια:  ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ, ΔΡΑΣΕ, ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ... λοιπόν!»