Μεγάλο πρόγραμμα συντήρησης σχολείων

στη ΠΕ Πειραιά

 

 

 

 

SXO ARX


Εκτεταμένες εργασίες συντήρησης θα γίνουν στο συγκρότημα του 6ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Νηπιαγωγείου Περάματος μετά από την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, να εγκρίνει τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο ανάμεσα στην Περιφέρεια και στον Δήμο.
Οι εργασίες, που ήταν απολύτως αναγκαίες για τη διαμόρφωση ενός καλαίσθητου και ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος για τους μαθητές και τις μαθήτριες, είναι προϋπολογισμού 175.000 €. Το κόστος θα καλυφθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής ενώ η δημοπράτηση του έργου θα γίνει από το Δήμο Περάματος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, που έκανε την εισήγηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, υπογράμμισε ότι η αναβάθμιση της σχολικής στέγης βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα καθώς οι ανάγκες στη διάρκεια της κρίσης και των μνημονίων έχουν αυξηθεί δραματικά. Γι’ αυτό το λόγο, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά βρίσκεται σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής και έχει διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα συντήρησης, βελτίωσης και αναβάθμισης σχολείων, συνολικού ύψους 3.078.000 €