ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

 

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΣΥΔΑΠ

 

SIPARX

 

 

Δεν είναι το θέμα η επιτυχία μιας εκδήλωσης για κοπή πίτας, αλλά η ανταπόκριση από πλευράς του κοινωνικού συνόλου και το απλού πολίτη της Αττικής. Υπό το πρίσμα αυτό, η προσέλευση του κόσμου, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΠΕΣΥΔΑΠ - ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά, που χρόνια τώρα ως φορέας (και μάλιστα πρωτοπόρος) υπό την Προεδρία του κ. Γρηγόρη Γουρδομιχάλη ευαισθητοποιεί όλο και περισσότερους πολίτες – που διοργανώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2018 (αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού) δεν ήταν μόνο τεράστια, αλλά και συγκινητική από πλευράς ανταπόκρισης.
Στην εκδήλωση αυτή ανταποκρίθηκαν μαζικά θεσμικοί παράγοντες και πολίτες, οι οποίοι και κατέκλυσαν την (μικρή όπως αποδείχθηκε) αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού, υπερτονίζοντας το ενδιαφέρον τους για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Ήταν μία εκδήλωση, που επ’ ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικής πίτας του ΠΕΣΥΔΑΠ, στόχο είχε την εκλαίκευση των δράσεων που αναπτύσσει, αλλά και για να τιμήσει προσωπικότητες, που με την προσφορά τους συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων Γιάννης Τραγάκης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα και Ελένη Σταματάκη, η κ. Καραγιάννη εκπροσωπώντας την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Κορυδαλλού Θοδωρής Μερεντίτης, η πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Ειρήνη Βαλλιανάτου, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Τάσος Νεράντζης, ο αντιδήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Νίκος Άννινος, ο αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Ανδρέας Λεωτσάκος, ο αντιδήμαρχος Περιστερίου Τάσος Θεοδωράκος, ο αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Ανδρέας Καπιτσίνος, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημοσθένης Σταματάτος, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημήτρης Τσατσαμπάς, τα μέλη του ΔΣ του ΠΕΣΥΔΑΠ Σάββας Σαββίδης, Ιωάννης Γκολφινόπουλος, Κώστας Γεωργόπουλος, Μαρία Ναβροζίδου, Τριανταφυλλιά Χαριτοπούλου, Γιάννης Παντελεάκης, Μιχάλης Ευθυμιάδης, Γιώργος Γκόγκος, Μαρία Τσέλιου, Γιώργος Φελλάς, Νίκος Παναγόπουλος, Κώστας Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης και Καρνάκης Βασίλης, οι πρώην Υπουργοί Γρηγόρης Νιώτης και Γιάννης Διαμαντίδης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Καρύδης, ο πρώην Νομάρχης Χρήστος Φωτίου, οι πρώην Αντιπεριφερειάρχες Στέφανος Χρήστου και Δημήτρης Κατσικάρης, ο πρώην Δήμαρχος Νίκαιας και Πειραιά Στέλιος Λογοθέτης, ο πρώην Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος, ο διοικητής Ασφάλειας Πειραιά Κώστας Κουτσιβίτης, ο διοικητής Ασφάλειας Κορυδαλλού Γιώργος Αμεντάς, ο διοικητής του Τ.Α. Κορυδαλλού Βασίλης Μουντζούρης, ο πρόεδρος της Παμπειραικής Ένωσης Πολυτέκνων Γιάννης Πάχος, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΕΣΥΔΑΠ Γιώργος Κατσαντώνης, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του ΠΕΣΥΔΑΠ Παύλος Γερακάρης, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της κεντρικής διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και μη κυβερνητικών οργανώσεων.


 Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΣΥΔΑΠ κ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗ


Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο οποίος ευχαρίστησε τους Δημάρχους των Δήμων – μελών και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο του Δήμου – έδρας του Συνδέσμου Σταύρο Κασιμάτη για την αμέριστη στήριξή του στον Σύνδεσμο. Με την εισήγησή του αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις που αναπτύσσει ο ΠΕΣΥΔΑΠ, σημειώνοντας ότι η παραγωγή έργου σε σχέση με τους περιορισμένους του πόρους και τον μικρό αριθμό των εργαζομένων που έχει στη διάθεση του, είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος που αξιοποιείται η επιστημονική κατάρτιση και η εμπειρία των πολιτικών και υπηρεσιακών στελεχών του. Μάλιστα εστίασε στις δράσεις που αναπτύσσονται στο Όρος Αιγάλεω και στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε αυτό. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις καταστροφές υποδομών (λεηλασία υδατοδεξαμενών κεντροβαρικής σημασίας για την επιχειρησιακή δράση της Πυροσβεστικής), στις κλοπές, στην παράνομη βόσκηση, στην αυθαίρετη δόμηση, στις απορρίψεις κάθε είδους αποβλήτων (στον πυρήνα και στις παρυφές του βουνού) και στην ανεπαρκή παρουσία των κρατικών αρχών. Απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη τόνισε την ανάγκη συνυπολογισμού αυτών των ιδιαιτεροτήτων στην κατανομή των πόρων για δράσεις πυροπροστασίας, που μόνο οι Σύνδεσμοι Δήμων μπορούν αποτελεσματικά να αναπτύξουν.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η διαδικασία απονομής βραβείων. Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να τιμήσει για την προσφορά τους ορισμένους συνεργάτες, αναγνωρίζοντας δημόσια ότι η μέχρι τώρα δράση τους συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια προστασίας και ανάδειξης του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν:
Ο Μιχάλης Κυριακίδης, πρώην Γ.Γ. της τότε Περιφέρειας Αττικής - νυν Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του από τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη.
Ο Αντώνης Ανδριανόπουλος, Διοικητής Α.Τ. Νίκαιας, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη. Η Κατερίνα Χριστοφιλίδου, περιβαλλοντική συντάκτρια στον σταθμό ΣΚΑΪ και υπεύθυνη της εκπομπής ECONews, η οποία παρέλαβε το βραβείο της από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα. Η Μαρία Αναστασίου, μέλος του Φιλοζωϊκού Σωματείου «Αδέσποτη Ελπίδα», η οποία παρέλαβε το βραβείο της από τον βουλευτή της ΝΔ και Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων Γιάννη Τραγάκη. Ο Παντελής Καστρινάκης, Πρόεδρο Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του από τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη.
Η εκδήλωση έκλεισε με μια υπόσχεση. Την από κοινού συνεργασία όλων των παρευρισκόμενων, αποσκοπώντας στη διατήρηση του ενδιαφέροντος για το περιβάλλον και του εθελοντισμού σε υψηλά επίπεδα, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

 

SIP5

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Μιχάλης Κυριακίδης, πρώην Γ.Γ. της τότε Περιφέρειας Αττικής - νυν Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, παραλαμβάνει το βραβείο του από τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη.

 

SIP1

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Παντελής Καστρινάκης, Πρόεδρος της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (Edok resque), παραλαμβάνει το βραβείο του από τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη.

 

SIP2

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Η Μαρία Αναστασίου, μέλος του Φιλοζωϊκού Σωματείου «Αδέσποτη Ελπίδα», παραλαμβάνει το βραβείο της από τον βουλευτή της ΝΔ και Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων Γιάννη Τραγάκη

 

SIP3

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Η Κατερίνα Χριστοφιλίδου, περιβαλλοντική συντάκτρια στον σταθμό ΣΚΑΪ και υπεύθυνη της εκπομπής ECO News, παραλαμβάνει το βραβείο της από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα.

 

SIP4

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Αντώνης Ανδριανόπουλος, Διοικητής Τ.Α. Νίκαιας, παρελαμβάνει το βραβείο του από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη.

 

 SIP6

 

SIP7

 

SIP8

 

SIP9

 

SIP10