Γιάννης Μελάς:

«Με τον Σταύρο Κασιμάτη για το καλό της πόλης»

melas

Την απόφαση του να μην κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος στις ερχόμενες Δημοτικές του Μαΐου, ανακοίνωσε με συνέντευξη, που παραχώρησε σε τοπική εφημερίδα ο Γιάννης Μελάς. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε ταυτόχρονα την πρόθεση του να είναι υποψήφιος με τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι έτσι «ενώνει τις δυνάμεις του για το καλό της πόλης».

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα στο δημοτικό σκηνικό, αφού ο Γιάννης Μελάς είχε καταγράψει το 2014 το υψηλό ποσοστό 24%, που τον είχε φέρει και στον δεύτερο γύρο.

Διευκρινίζοντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ο Γιάννης Μελάς αναφέρει ως κύριο λόγο την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η οποία καθιστά υποχρεωτικές τις συνεργασίες. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, φέρεται να υποστηρίζει ότι οι όποιες συνεργασίες πρέπει να γίνουν προεκλογικά και «στο φως» και όχι μετεκλογικά με ενδεχόμενα αδιαφανή κριτήρια, ερήμην των δημοτών. Με αυτό το σκεπτικό αποφάσισε να μην κατέβει αυτόνομα αλλά να επιλέξει την συστράτευση με τον συνδυασμό του Σταύρου Κασιμάτη.

Με την επιλογή του αυτή ο Γιάννης Μελάς αναφέρει ότι ανοίγει το δρόμο για ουσιαστική συμπόρευση αυτών που πραγματικά ενδιαφέρονται για την πόλη.

Στη διάρκεια της συνέντευξης υπερασπίζεται παράλληλα την στάση του για κριτική και δημιουργική αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι ο ίδιος και η παράταξη του εργάστηκαν με συναινετική διάθεση και πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και της πόλης. Η θέση αυτή αποτέλεσε, σύμφωνα με τον ίδιο, το υπόβαθρο για συνεργασία με την παράταξη του Δημάρχου. Αναφερόμενος μάλιστα στο έργο που έχει επιτευχθεί, χαρακτηρίζει κορυφαία επιτεύγματα, που μόνο μικρόψυχοι μπορούν να αποσιωπήσουν, την εντυπωσιακή εξισορρόπηση των οικονομικών του Δήμου, το υπό κατασκευή Κολυμβητήριο, το πάρκο πρασίνου και αναψυχής στην έκταση των πρώην Φυλακών, καθώς και την ουσιαστική συμβολή του Δήμου στην κατά τρία χρόνια νωρίτερα, λειτουργία του Μετρό.

Τέλος, χαρακτηρίζει την ενότητα των δυνάμεων ως προϋπόθεση για την «φυγή προς τα εμπρός», αλλά εξαιρεί από την κοινή πορεία όσους προτάσσουν το προσωπικό συμφέρον, τη μισαλλοδοξία και την καταστροφολογία.