ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΚΑΤΟΥ ΣΙΤΑΡΑ: "ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ"

 

FRONT

 

 

Μαρία Διακάτου Σιταρά, Αντιδήμαρχος Πρασίνου

 

 

Ζω στον Κορυδαλλό και από το 2006 αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά του δήμου μας θέτοντας υποψηφιότητα με τον Συνδυασμό «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ» δίπλα στον Σταύρο Κασιμάτη, γιατί ήθελα να προσφέρω στην πόλη μου που κατοικώ και αγαπώ.

 

Χάρη λοιπόν στη στήριξη των συνδημοτών μου βρίσκομαι μέχρι σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μου.

 

Από τις θέσεις διοίκησης που με τίμησε ο Δήμαρχος με την πρώτη εκλογή του διετέλεσα στα χρόνια αυτά ως:

 

• Αντιπρόεδρος

 

• Πρόεδρος

 

• Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος επί δεκαετίας στα ΚΑΠΗ του δήμου μας,  έναν τομέα της, που χρίζει αγάπη και φροντίδα για την τρίτη ηλικία.

 

Εκεί έμαθα πολλά, γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους.

 

Είχαμε πέντε ΚΑΠΗ, έγιναν έξι με πολλές δράσεις και σημαντικές δραστηριότητες.

 

Το 2017 ο Δήμαρχος με εμπιστεύθηκε δίνοντάς μου την θέση ως

 

• Αντιδήμαρχος στη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου μας.

 

Ο βασικός ρόλος της Διεύθυνσης Πρασίνου, είναι να διαχειρίζεται το αστικό πράσινο προς ωφέλεια της πόλης και των κατοίκων της. Διενεργεί καθορισμένες εργασίες απαραίτητες για τη συντήρηση, την ανάπτυξη και την επέκταση του αστικού πρασίνου. Επίσης, επιμελείται την ασφάλεια και τη «λειτουργικότητα» των κοινόχρηστων χώρων, όσον αφορά έλεγχο και ειδικές παρεμβάσεις πρασίνου. Επιπλέον, μεριμνά για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των μαθητών των σχολείων της πόλης.

 

Ακλουθήσαμε με όλο το δυναμικό της υπηρεσίας, επιστημονικό και τεχνικό, ένα σχέδιο οργάνωσης και δράσης με κύριο στόχο την ενίσχυση του πρασίνου της πόλης του Κορυδαλλού σε όλα τα επίπεδα:

 

Α) Φυτεύσεις:

 

• Ανάπτυξη πρασίνου σε ποσοτικό επίπεδο (πύκνωση)

 

• Ριζικές αλλαγές σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου με τη δημιουργία πρότυπων φυτικών συνθέσεων

 

• Αισθητική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων με τη χρήση ανθοφόρων φυτών

 

• Αναδιαμόρφωση παρτεριών σε χώρους σχολείων και σε κοντινούς κοινόχρηστους εξωτερικούς χώρους πρασίνου

 

 

Β. Ενέργειες για υγιές πράσινο και για την  ασφάλεια των πολιτών:

 

• Προγραμματισμός και δρομολόγηση συστηματικού κλαδέματος ψηλών και επικίνδυνων δέντρων (κυρίως λεύκες και ευκάλυπτοι), σε χώρους σχολείων και σε άλλες κοινόχρηστες θέσεις της πόλης με ανυψωτικό όχημα του Δήμου και ιδιωτικό

 

• Κοπή ξερών δέντρων και άμεση αντικατάσταση.

 

• Κοπή ξερών χόρτων.

 

• Κλαδέματα δέντρων σε χώρους πρασίνου και σε πεζοδρόμια όταν υπήρχε ανάγκη, κυρίως μετά από αυτοψία Γεωπόνου, με στόχο τη μείωση της βλάστησης που αφαιρείται σε συνδυασμό με την εξασφάλιση της ασφάλειας των δημοτών. Στα πλαίσια αυτού, πραγματοποιήθηκε εντοπισμός και κλάδεμα σε θέσεις όπου παρεμποδιζόταν η ορατότητα σημάτων του Κ.Ο.Κ.

 

• Συνεργασία με στελέχη ΔΕΔΔΗΕ για διεκπεραίωση περιπτώσεων με κλαδιά, που ακουμπούσαν ή βρίσκονταν κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

 

Γ. Ενέργειες για ευαισθητοποίηση:

 

• Στα πλαίσια της 5ης Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2017), πραγματοποίηση εκδηλώσεων με θεωρητικό και εκπαιδευτικό μέρος σε σχολεία της πόλης (13ο Δημοτικό Σχολείο, 12ο Δημοτικό Σχολείο, 9ο Νηπιαγωγείο και 8ο Νηπιαγωγείο).

 

• Πραγματοποίηση πιλοτικού προγράμματος ευαισθητοποίησης στα σχολεία (φθινόπωρο 2017 έως και άνοιξη 20018) με θεωρητικό (εκπαιδευτικό) και πρακτικό μέρος.

 

• Πραγματοποίηση Ημερίδας «Αγαπώ και Προστατεύω το Πράσινο της Πόλης μου» (09/05/2018).

 

• Στα πλαίσια της 21ης Μάρτη (Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας 2018), πραγματοποίηση εκδήλωσης με θεωρητικό και εκπαιδευτικό μέρος, στο 8ο Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο του σχολείου.

 

• Εκδήλωση με θεωρητικό και πρακτικό μέρος στο 2ο Παιδικό Σταθμό με δημιουργία μικρού λαχανόκηπου (Μάιος 2018).

 

• Συμμετοχή σε πρόγραμμα Δήμου «Διακοπές στην πόλη μου» με εισηγήσεις ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των μαθητών (Ιούνιος 2018).

 

• Δραστικές ενέργειες σε όλους τους χώρους πρασίνου και στην πλειονότητα των σχολείων για αναγέννηση πρασίνου και αποφυγή ατυχημάτων.

 

Δ) Συνεργασία με Επιστημονικούς Φορείς, κυρίως με Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιστούτο και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για διάφορα θέματα αστικού πρασίνου (π.χ. προβλήματα σε λεύκες και ευκαλύπτους, κομμίωση ακακιών, ξηράνσεις πυρηνοκάρπων, βρώση ελαιοκάρπων κ.ά.).

 

Ε) Καταγραφή όλων των αιτημάτων και των ενεργειών που αντιστοιχούν σε αυτά, μετά από καθημερινή επικοινωνία (προφορική, τηλεφωνική, έγγραφη και ηλεκτρονική) με δημότες και φορείς. Αυτοψία για τον προγραμματισμό της υλοποίησής τους.

 

ΣΤ) Ικανοποίηση περίπου 2.000  και πλέον αιτημάτων δημοτών και φορέων.

 

Με γνώμονα το συμφέρον της πόλης μου, με σεβασμό στον άνθρωπο, με αξίες, ήθος, αλληλεγγύη, πάντα με τη σκέψη της προσφοράς και της δράσης, ευελπιστώ και πάλι στη δική σας στήριξη.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΣΙΜΑΤΗ, που είναι από τους ελάχιστους και ξεχωριστούς ανθρώπους που γνωρίζω, με ήθος, αξιοπρέπεια, αποφασιστικότητα, που οι πράξεις του είναι πλουσιότερες από τα λόγια του και το είναι, είναι πολύ σημαντικότερο από το φαίνεσθαι.

 

 

DREAMOK