Ορκίστηκαν ο νέος Δήμαρχος

Νίκος Χουρσαλάς

και το Δημοτικό Συμβούλιο

 

 orkom arxiki

 

 

Σε ιδιαίτερα πανηγυρική ατμόσφαιρα και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Κορυδαλλού Νίκου Χουρσαλά και των 41 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της περιόδου 2019- 2023. Την τελετή της θρησκευτικής ορκωμοσίας τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Αλέξιος, παρουσία του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη που εκπροσώπησε τον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, του Γεν. Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Στρατάκου, των βουλευτών Β’ Πειραιά Δημήτρη Μαρκόπουλου, Γιάννη Τραγάκη (ΝΔ), Γιάννη Ραγκούση, Τρύφωνα Αλεξιάδη (ΣΥΡΙΖΑ), Σοφίας Ασημακοπούλου (Ελληνική Λύση), του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλου.
Εμφανώς συγκινημένος ο νέος Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους δημότες για την παρουσία τους, υπογραμμίζοντας ότι την μεταλλάσει από μια τυπικού χαρακτήρα εκδήλωση σε αφετηρία μιας νέας εποχής για την πόλη.
Δίνοντας το στίγμα της διοίκησης του τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ότι: «Αφήνουμε στο χτες όσα μας χωρίζουν, οριοθετώντας μια νέα εποχή χωρίς αποκλεισμούς, μικροπολιτική και εγωισμούς στοχεύοντας σε έναν Δήμο για όλους».

Αναφερόμενος στις συμμαχίες και συνεργασίες με άλλες παρατάξεις, ανακοίνωσε την συνεργασία με την τρίτη σε έδρες παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου «Δήμος για όλους», λέγοντας ότι θα πάρει και θεσμική μορφή τις επόμενες μέρες, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει και την συνεργασία με την παράταξη 16χρονη πόλη.

«Όραμά μας είναι μια πόλη σύγχρονη, ψηφιακά έξυπνη και προσβάσιμη. Ένας Δήμος οικονομικά αυτοδύναμος, με έμφαση στην τοπική ανάπτυξη, φιλόξενο για τους επισκέπτες, ελκυστικό για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας» υπογράμμισε ο νέος Δήμαρχος Κορυδαλλού, ενώ ανέπτυξε τους βασικούς άξονες και τις προτεραιότητες της διοίκησης του.
Την ολοκλήρωση του Μετρό, ως ευκαιρία για ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και όχι ως θηλιά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ανακοίνωσε την έναρξη ανοιχτής δια-βούλευσης και ενημέρωσης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κίνητρα για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης και σύνδεση του Μετρό με τις γειτονιές, μέσω Δημοτικής Συγκοινωνίας.
Αναφερόμενος στο θέμα των Φυλακών έκανε μνεία στην πρόσφατη εξαγγελία του Πρωθυπουργού για απομάκρυνση τους από την πόλη, λέγοντας ότι αποτελεί κοινό όραμα των δημοτικών αρχών της Μεταπολίτευσης, ενώ ο ίδιος δεν θα μείνει στις υποσχέσεις τόσων χρόνων.
Στους βασικούς άξονες συμπεριέλαβε την αξιοποίηση του χώρου των πρώην Λατομείων στην αδικημένη περιοχή του Σχιστού, η οποία μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και αναβάθμισης με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων εργαλείων χρηματοδότησης.
Τέλος, χαρακτήρισε ως άμεση προτεραιότητα τη βελτίωση της καθημερινότητας με ανανέωση του στόλου, υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών και αξιοποίηση τεχνολογίας. «Έναν Δήμο που θα λάμπει από καθαριότητα αλλά και αξιοκρατία, διαφάνεια, κοινωνικό έλεγχο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε όλες και όλους «να μιλήσουμε ανοιχτά για την επόμενη μέρα, να οραματιστούμε μαζί το αύριο, να σηματοδοτήσουμε την αλλαγή, να εμπνεύσουμε το νέο, το αισιόδοξο, το ελπιδοφόρο. Να κάνουμε όλοι μαζί ένα Βήμα Μπροστά!».
Ακολούθησε η ορκωμοσία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ενώπιον του Δημάρχου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο.
Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο τ. Δήμαρχος Κορυδαλλού Στέφανος Χρήστου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σταύρος Μελάς, Ευγενία Μπαρμπαγιάννη και Νίκος Παπαγεωργίου, ο δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Νίκος Βρεττάκος, ο τ. βουλευτής Β Πειραιά Αναστάσιος Νεράντζης, οι Αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Γιάννης Καλδέλλης, Ευσταθία Παπαγεωργίου και Κλειώ Σγουροπούλου, ο ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Μπεχράκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού- Αγ. Βαρβάρας Στέλλα Μπελιά, οι υποψήφιοι βουλευτές Γ. Βρεττάκος, Μ Λιβανός, Σαβίνα Μπιθιζή, Ανδρέας Παλευρατζής, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, Δημήτρης Διαμαντίδης και πολλοί εκπρόσωποι μαζικών φορέων της πόλης.

 

 

orkomosia 03

 orkomosia 02

 

orkomosia 04

 

orkomosia 05

 

orkomosia 07

 

orkomosia 08

 

orkomosia 09

 

orkomosia 10

 

orkomosia 11

 

orkomosia 12

 

orkomosia 13

 

orkomosia 14

 

orkomosia 15

 

orkomosia 16

 

 

 

orkomosia 18

 

orkomosia 19

 

orkomosia 20

 

orkomosia 21

 

orkomosia 23

 

orkomosia 24

 

orkomosia 25

 

orkomosia 06

 

orkomosia 26

 

orkomosia 27

 

orkomosia 28

 

orkomosia 29