Επίσημη επίσκεψη

του Υπουργού Εσωτερικών

κ. Τάκη Θεοδωρικάκου

στο Δημαρχείο Κορυδαλλού

 

theor dim arxiki

 

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019, επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου στο Δημαρχείο Κορυδαλλού μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Νίκου Χουρσαλά.

Υποδεχόμενος τον Υπουργό ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί με το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση εξασφαλίστηκε η κυβερνησιμότητα του Δήμου και η δυνατότητα της νέας διοίκησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο υπερψηφίστηκε από τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για άμεση απομάκρυνση των Φυλακών από τον Κορυδαλλό, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί χρόνιο και πάνδημο αίτημα της πόλης, ενώ ο Δήμος θέλει να είναι συμμέτοχος και συνδιαμορφωτής των προτάσεων για την αξιοποίηση της έκτασης μετά την απομάκρυνση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών μετέφερε στον Δήμαρχο και στους Δημοτικούς Συμβούλους το μεγάλο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την περιοχή, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την δέσμευσή του για απομάκρυνση των φυλακών, τονίζοντας η Κυβέρνηση θα κάνει πράξη το όνειρο πολλών γενεών.

Στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε αναλυτική ενημέρωση του Υπουργού για τα θέματα που απασχολούν άμεσα τον Δήμο και για τα οποία ζητήθηκε η στήριξη από το Υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα:

  1. Η σύνδεση του Μετρό με τις γειτονιές μέσω δημοτικής συγκοινωνίας και η έλλειψη χώρων στάθμευσης.

  2. Η άμεση αξιοποίηση της έκτασης των 115 στρεμμάτων του πρώην Λατομείου Σχιστού.

  3. theor dim 04

theor dim 02

 

theor dim 03