Από τον ΠΕΣΥΔΑΠ,  βράβευση πυροφυλάκων και εθελοντών
 Εκδήλωση   για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
και την έναρξη της περιόδου πυροπροστασίας του Όρους Αιγάλεω
Γουρδομιχάλης: Σημαντική η παρουσία της Ρένας Δούρου και του Γ, Γαβρίλη στη προσπάθεια για τη  προστασία του περιβάλλοντος. 


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) διοργάνωσε εκδήλωση την Πέμπτη 05.06.2014 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού.
Η διοίκηση του ΠΕΣΥΔΑΠ με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, βράβευσε εθελοντές, τα μέλη της ομάδας πυρασφάλειας, προσωπικότητες καθώς και στελέχη της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ και του Δασαρχείου Αιγάλεω για μια σειρά δράσεων που στοχεύουν στην προστασία του φυσικού αλλά και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και του Όρους Αιγάλεω.
Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, σημείωσε τις δράσεις που υλοποιεί ο Σύνδεσμος  στο  Όρος Αιγάλεω, όπως:  
1. Επάνδρωση πυροφυλακίων του ΠΕΣΥΔΑΠ  
2. Εποχούμενη 24-ωρη περιπολία  με  οχήματα 4Χ4 στους δασικούς δρόμους.
3. Εργασίες αποψίλωσης σε εκτάσεις που συνορεύουν με τον οικιστικό ιστό.  
4. Δράσεις καθαρισμού με βαριά χωματουργικά μέσα των δασικών εκτάσεων
5. Αποκατάσταση των δασικών δρόμων από διαβρώσεις και κατολισθήσεις ώστε να υπάρχει δυνατότητα προσπέλασης μεγάλων πυροσβεστικών.
6. Αποτροπή παράνομης υλοτομίας
Και συνέχισε: «Ευχαριστούμε τους εθελοντές και τα μέλη της ομάδας πυρασφάλειας για την αδιάλειπτη παρουσία τους στο βουνό και τον ζήλο που επιδεικνύουν στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για την αποτελεσματική προστασία και ανάδειξη του Όρους Αιγάλεω. Στην προσπάθεια θα έχουμε για συνοδοιπόρο τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας, η οποία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περιβάλλον. Πιστεύουμε απόλυτα ότι η Ρένα Δούρου, ο Γιώργος Γαβρίλης και τα μέλη του νέου περιφερειακού συμβούλιου  θα είναι δίπλα στον ΠΕΣΥΔΑΠ και τους 18 δήμους – μέλη του και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους. Θα δώσουμε τη μάχη για τη προστασία του περιβάλλοντος με ασύγκριτα καλύτερες προϋποθέσεις και θα τη κερδίσουμε».
 Τη νέα περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τον νέο αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γ. Καραμέρος, ο οποίος στην ομιλία του αναγνώρισε τη σοβαρότητα και την αποτελεσματικότητα  του έργου που υλοποιείται από τον ΠΕΣΥΔΑΠ, ενώ εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας όχι μόνο ήταν απούσα αλλά δεν στήριξε τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν για την θωράκιση του βουνού.  Διαβεβαίωσε ότι η νέα διοίκηση της Περιφέρειας απορρίπτει το μοντέλο Σγουρού ώστε να βοηθήσει να αντιμετωπιστούν οι πραγματικές ανάγκες των πολτών και όχι των συμφερόντων και της διαπλοκής .
Ο νυν αντιπεριφερειάρχης  Πειραιά Στέφανος Χρήστου, αφού σημείωσε, όπως είπε, την σημαντική προσπάθεια του ΠΕΣΥΔΑΠ, δήλωσε την απογοήτευσή του  για το γεγονός ότι ο  απερχόμενος περιφερειάρχης δεν εισάκουσε τις εισηγήσεις του για υποστήριξη δράσεων που έπρεπε να υλοποιηθούν σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιβαλλοντικά περιοχές του Λεκανοπεδίου.
Τέλος, χαιρετισμό δια επιστολής έστειλαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και ο Γενικός Γραμματέας Πάτροκλος Γεωργιάδης, οι οποίοι δεν μπορούσαν να παραβρεθούν καθώς βρίσκονταν στο Λουξεμβούργο στο πλαίσιο συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.
Στη συνέχεια επιδόθηκαν οι πλακέτες στους τιμώμενους. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η βράβευση της δημοτικής συμβούλου του «Πάμε αλλιώς» Ιφιγένειας Γεωργακοπούλου η οποία  για προσωπικούς λόγους δεν έθεσε υποψηφιότητα στις πρόσφατες εκλογές. Για την δράση της για το περιβάλλον έκανε ειδική αναφορά ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τονίζοντας επιπλέον  ότι η απουσία της από το δημοτικό συμβούλιο το κάνει φτωχότερο.
Ανάμεσα σε αυτούς που βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον ήταν ο Γ. Γερακάρης υποδιοικητής της πυροσβεστικής Πειραιά, ο Πέτρος Αλάμαρας διοικητής του 4ου πυροσβεστικού σταθμού, ο Β. Μουντζούρης διοικητής του αστυνομικού τμήματος Κορυδαλλού και ο αστυνόμος Λ. Παγουρτζής, ο Γ. Πίνης επικεφαλής της ομάδας πυρασφάλειας του ΠΕΣΥΔΑΠ, ο Γ. Λαζαρίδης, η Αννα Οικονόμου από την  ΕΔΟΚ, ο Ν. Μπαβέας από τη ΧΟΡΩΔΗ , η Σιμέλα Αρτσιβούρτση και ο Γιάννης Πέτσης από τη Πρωτοβουλία Πολιτών Κορυδαλλού, ο Δ. Σταματάκης από την υπηρεσία καθαριότητας δήμου Κορυδαλλού και ο Ν. Βλάχος δασοφύλακας του δασαρχείου Αιγάλεω.
 Επίσης για τη συμμετοχή του Κυνηγετικού Συλλόγου Πειραιά και της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στις δράσεις προστασίας του όρους Αιγάλεω βραβεύτηκε ο Η. Γιανναράς πρόεδρος του Συλλόγου.
Στην εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση προς τιμή των βραβευόμενων,  παραβρέθηκαν εκτός από πολίτες, εκπρόσωποι δήμων, περιβαλλοντικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.  
Επίσης παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κορυδαλλού, που συμμετείχαν στις απονομές, Η. Κοσμίδης, Μ. Λώνας, Μ. Γιαννακάκη, Γ. Πάχος, Π. Γερακάρης και Βάϊος Μανώλης, ο αντιδήμαρχος Μ. Ευθυμιάδης, ο αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ και συντονιστής της εκδήλωσης Δ. Σταματάτος και ο ΓΓ  Γ. Κατσαντώνης καθώς και η αντιδήμαρχος Ν. Σμύρνης Ν. Γαλανοπούλου.