Όχι στο νέο έγκλημα στο όρος Αιγάλεω!

 

 

AIGALEO PRASINO arxiki

 

Με κοινή δήλωση τους, ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Πολίτες για τον Κορυδαλλό" καταγγέλλουν την ενέργεια του υπουργού Περιβάλλοντος, ο οποίος με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, τροποποιεί το άρθρο 21 του νόμου 2742 του 1999, με τον οποίο προστατεύεται το πολύπαθο και ήδη υποβαθμισμένο όρος Αιγάλεω.

 

Με την τροπολογία αυτή που ήδη ψηφίστηκε μαζί με το νόμο για τη διαχείριση των απορριμμάτων, θίγεται η ζώνη Α,' απόλυτης προστασίας του βουνού, επιτρέποντας τη δημιουργία μιας ακόμα εγκατάστασης διαχείρισης απορριμμάτων στον πυρήνα του βουνού.

 

Αντί της αυξημένης φροντίδας που έπρεπε να έχει το όρος Αιγάλεω για το κλείσιμο των πληγών του παρελθόντος, με την τροπολογία αυτή θα γίνει το μοναδικό βουνό του Λεκανοπεδίου που θα έχει όχι μία, αλλά δύο εγκαταστάσεις επεξεργασίας απορριμμάτων! Και αυτό όταν τα άλλα βουνά του Λεκανοπεδίου (η Πεντέλη, ο Υμηττός, κλπ) δεν έχουν ούτε μία!

 

Πρέπει να γνωρίζουν όσοι ενεργούν σε βάρος της ποιότητας της ζωής μας και του περιβάλλοντος μας, ότι θα υπερασπιστούμε μαζί με τους φορείς και τους πολίτες της αδικημένης περιοχής μας, του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας, το πολύτιμο όρος Αιγάλεω.

 

Δεν θα ανεχθούμε πλέον τη πολιτική διακρίσεων που μας θεωρεί πολίτες β' κατηγορίας.

Πρέπει όλοι, δήμοι και περιφέρεια Αττικής, κόμματα, βουλευτές και φορείς της περιοχής να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

 

Εμείς, ως η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, θα θέσουμε το θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορυδαλλού.

 

Ο επικεφαλής

Γρ. Γουρδομιχάλης,

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Σπύρος Αγιώτατος, Ελένη Γαλανοπούλου, Μαρία Καλαμάρη,

Ελευθερία Ξένου, Δημήτρης Χριστοφορίδης

 

 

 

 

Ομόφωνο "όχι" στις ανεπίτρεπτες κυβερνητικές

μεθοδεύσεις σε βάρος του όρους Αιγάλεω!

 

Ένα σημαντικό βήμα για την αναγκαία συγκρότηση του μετώπου που απαιτείται, ώστε να ματαιωθεί η εγκατάσταση μίας ακόμα μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στη ζώνη απόλυτης προστασίας του πληγωμένου βουνού, έγινε την Παρασκευή 23/07/2021, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κορυδαλλού.
Ο επικεφαλής των "Πολιτών για τον Κορυδαλλό», Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ζήτησε να εισαχθεί εκτάκτως το θέμα στην ημερήσια διάταξη, κάτι που εγινε αποδεκτό απο τη συντριπτική πλειοψηφία.
Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη μας ήταν η πρώτη που αποκάλυψε και κατάγγειλε δημόσια τους στόχους και τις μεθοδεύσεις της αιφνιδιαστικής τροπολογίας, με την οποία ο υπουργός Περιβάλλοντος επιχειρεί να καταστρατηγήσει το νόμο 2742/1999 και τη νομική προστασία που αυτος παρέχει στο όρος Αιγάλεω, ώστε να γίνει δυνατή η εγκατάσταση άλλης μιας μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων σε αυτό.
Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, όλες οι παρατάξεις τοποθετήθηκαν με το ίδιο «πνεύμα» που από την πρώτη στιγμή είχαν εκφράσει με την κοινή τους δήλωση, ο επικεφαλής της παράταξης μας και οι δημοτικοί μας σύμβουλοι Σ. Αγιώτατος, Ε. Γαλανοπούλου, Μ. Καλαμάρη, Ε. Ξένου και Δ. Χριστοφορίδης.
Tο ομόφωνο «μήνυμα» του δημοτικού συμβουλίου ήταν πως θα αγωνισθούμε για να υπερασπισουμε την ακεραιότητα του βουνού και την ποιότητα της ζωής των πολιτών, στις αδικημένες περιοχές του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας που το περιβάλλουν...
Κοινή απαίτηση όλων μας είναι η άμεση κατάργηση της απαραδεκτης τροπολογίας!
Αυτή ήταν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου!
Στο πλαίσιο αυτό ειναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική των διακρίσεων που υπηρετεί η συγκεκριμένη κυβερνητική πρωτοβουλία, δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή.
Ηδη συγκροτείται μέτωπο από Δήμους που ακουμπούν στο όρος Αιγάλεω, φορείς, οικολογικές οργανώσεις, πολίτες, εθελοντές κ.ά.
Οπως τονισε ο Γρ. Γουρδομιχάλης, το μήνυμα μας ειναι καθαρό πρός όσους σχεδιάζουν πισω απο τη πλάτη μας:
- Κάτω τα χερια απο το όρος Αιγάλεω
- Στις περιοχές του Πειραιά και της δυτικής Αθήνας δεν είμαστε πολίτες β' κατηγορίας
- Υπερασπιζόμαστε το περιβάλλον και τη ποιότητα ζωης μας.
 
Το Γραφειο Τύπου των "Πολιτών για τον Κορυδαλλό»