ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ – ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ –

ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΤΑΚΗ ΦΥΣΣΑ

ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΛΗ

ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

 

Ούτε η βροχή, στάθηκε εμπόδιο, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 19 Απριλίου 2024, για εκατοντάδες μέλη, παράγοντες, προπονητές, παίκτες των ακαδημιών και κηδεμόνες, της μεγάλης ποδοσφαιρικής οικογένειας του Αστέρα Χαϊδαρίου, να υποδεχθούν θερμά τον βετεράνο Διεθνή ποδοσφαιριστή και Πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας το 2004, κ. Τάκη Φύσσα, ο οποίος με την ιδιότητα του πρεσβευτή του ελληνικού δικτύου ακαδημιών της Βαλένθια (Valencia CF Academy Greece), βρέθηκε στο ΔΑΚ Δάσους Χαϊδαρίου.

Ιστορική στιγμή για τον σύλλογο της πόλης μας και τις ακαδημίες του, αυτή η επίσκεψη ενός εμβληματικού Πρωταθλητή Ευρώπης, σε μία επίσκεψη, όπου ο Τάκης Φύσσας, παρέμεινε για 4 και πλέον ώρες, μιλώντας με τους εκατοντάδες παίκτες των ακαδημιών όλων των τμημάτων, βγάζοντας φωτογραφίες, και εν γένει περνώντας το μήνυμα, ότι το ποδόσφαιρο πάνω από όλα είναι ένα παιχνίδι.

Απλός, ήρεμος, προσιτός και ευγενέστατος, ο Τάκης Φύσσας, μίλησε προς όλους, μικρούς και μεγάλους για την διαδρομή του, δέχθηκε ερωτήσεις και τις απάντησε όλες, ενώ δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί και να υπογράψει αυτόγραφα σε όλους τους μικρούς παίκτες του Αστέρα Χαϊδαρίου.

Με τον δικό του τρόπο, πέρασε σε όλους, τα μηνύματα του αληθινού ποδοσφαίρου και την σημασία που έχει η ανάπτυξη του από τις μικρές ηλικίες, όπου θεώρησε ότι είναι ουσιαστικό οι μικροί αθλητές, πέρα από την εκτόνωση στο ποδόσφαιρο, να παραμένουν καλοί, παράλληλα και στα μαθήματα τους στις σχολικές κλίμακες, τονίζοντας την πρόσφατη περίπτωση του 21χρονου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Κώστα Τζολάκη, που ήδη έχει εισαχθεί και στο Πανεπιστήμιο.

Ήταν μία επίσκεψη, ουσιώδης και σε χαλαρό κλίμα, που σίγουρα ωφέλησε τους πάντες, μικρούς και μεγάλους.

Τον Τάκη Φύσσα, είχε υποδεχθεί στο γήπεδο και στα γραφεία του σωματείου, η Πρόεδρος, συμπολίτισσα μας, Πολιτικός Μηχανικός, κ. Νίκη Κυριαζοπούλου και ο Τεχνικός Διευθυντής κ. Χρήστος Γιώτης, ενώ κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρεσβευτής της Valencia CF Academy Greece, συνομίλησε με όλο το τεχνικό τιμ και τα διοικητικά στελέχη της ομάδας, όπου τόνισε την ικανοποίηση του, όχι μόνο από την μαζική προσέλευση, αλλά και την εν γένει οργάνωση και δυναμική του σωματείου.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους.

 

 

 

 

 

 

Ο ΤΑΚΗΣ ΦΥΣΣΑΣ

Ο Τάκης (Παναγιώτης) Φύσσας (Αθήνα, 12 Ιουνίου 1973) είναι εμβληματικός βετεράνος Διεθνής ποδοσφαιριστής και Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος, που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004, στην κορυφαία επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τους ερασιτέχνες του Πανιωνίου. Έκανε το ντεμπούτο του στην Α΄ Εθνική στις 27 Ιανουαρίου 1991 ως ερασιτέχνης, όταν ο Πανιώνιος έβαλε την ερασιτεχνική του ομάδα τη 16η αγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό. Το ίδιο έτος εντάχθηκε στην επαγγελματική ομάδα.

Αγωνίστηκε στον Πανιώνιο ως το τέλος του 1998, κατακτώντας μαζί του το κύπελλο Ελλάδας (1997-98). Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό ως το 2003, στην πορτογαλική Μπενφίκα (2004-05) και στη σκωτσέζικη Χαρτς (2005-07). Το 2007 επανήλθε στον Παναθηναϊκό και τον Ιούλιο του 2008 αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, σε ηλικία 35 ετών.

Το ντεμπούτο του με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1999, στη φιλική αναμέτρηση εναντίον της Φινλανδίας στην Κύπρο. Συνολικά με τη γαλανόλευκη φανέλα αγωνίστηκε 60 φορές και σημείωσε 4 τέρματα.

Κορυφαία στιγμή της καριέρας του υπήρξε η κατάκτηση του Euro 2004 στην Πορτογαλία, όπου αγωνίστηκε και στους έξι αγώνες της Ελλάδας. Ήταν επίσης μέλος της ομάδας που συμμετείχε στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2005 στη Γερμανία.

Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση συνέχισε να βρίσκεται στον χώρο του ποδοσφαίρου από τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή των Εθνικών ομάδων Ανδρών και Ελπίδων της Ελλάδας. Με την έλευση του Κλαούντιο Ρανιέρι στην τεχνική ηγεσία της Ελλάδας το συμβόλαιο του Φύσσα (που έληξε την 1η Αυγούστου 2014) δεν ανανεώθηκε και μερικές ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε η έναρξη της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό ως Διευθυντής Ποδοσφαίρου, επιστρέφοντας στους "πράσινους" έπειτα από 6,5 χρόνια, θέση από την οποία αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2016, για να επιστρέψει μερικούς μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2016, αναλαμβάνοντας ως Διευθυντής των ακαδημιών του συλλόγου, όπου έμεινε μέχρι τον Ιούλιο του 2019.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 έθεσε υποψηφιότητα στην περιφέρεια Α' Ανατολικής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία.

Είναι παντρεμένος από το 2004 και έχει δύο κόρες, την Ραφαέλα (γενν. 2005) και την Σήλια (γενν. 2011).

Πλέον ο Τάκης Φύσσας είναι Πρόεδρος των Legends 2004 και Πρεσβευτής του δικτύου των ακαδημιών της Βαλένθια Ελλάδας (Valencia CF Academy Greece), μέσω της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Praksis» διοργανώνοντας το πρόγραμμα Charity of the Year (διαδραστικές επισκέψεις στις ακαδημίες ποδοσφαίρου - camps - φιλανθρωπικά events) σε όλη την Ελλάδα.

ΤΙΤΛΟΙ

1997: Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής με τον Πανιώνιο

1998: Κύπελλο Ελλάδος με τον Πανιώνιο

2004: Πρωτάθλημα Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό

2004: Κύπελλο Πορτογαλίας με την Μπενφίκα

2004: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική Ελλάδος

2005: Πρωτάθλημα Πορτογαλίας με την Μπενφίκα

2006: Κύπελλο Σκωτίας με τη Χαρτς

* Θα ακολουθήσουν τα επόμενα 24ωρα και άλλα αφιερώματα (φωτογραφικά) από την παρουσία του Τάκη Φύσσα στην εκδήλωση του Αστέρα Χαϊδαρίου - Valencia CF Academy Greece Haidari