ΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΕΑ

Ο ΤΑΚΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ

 

 

Δυναμικά και ενωτικά, «κλείδωσε», ενόψει των εκλογών του ΕΕΑ (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας) στα τέλη, μάλλον, του προσεχούς Νοεμβρίου, μία σπουδαία υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του νυν Προέδρου κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Ο επιτυχημένος και εμβληματικός επιχειρηματίας του χώρου της εστίασης κ. Τάκης Σπίνουλας, θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του νυν Προέδρου του ΕΕΑ, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, με τους δύο άνδρες, να τους συνδέει παλαιά φιλία, καθώς έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει και ανδρωθεί στην Αγία Βαρβάρα, από όπου και ξεκίνησαν πριν πάρα πολλά χρόνια από το… “μείον μηδέν”, την σπουδαία επιχειρηματική τους διαδρομή, ως «ανήσυχα πνεύματα» για την εποχή τους και οι δύο. Με “όπλο” το μυαλό…

Έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, οι δρόμοι τους συναντιούνται, για το καλό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, δραστικά, σε αυτές τις σύγχρονες εποχές που διανύουμε.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του ως Ηλεκτρονικός στην Σιβιτανίδειο της Καλλιθέας, ο Κερκυραίος την καταγωγή, Τάκης Σπίνουλας, αρχικά και αλλάζοντας… 180ο μοίρες τον προσανατολισμό, μπαρκάρει σε πολύ νέα ηλικία, σε ΥπερΠοντοπόρα πλοία.

Ξαναπατάει στεριά…, το πρωϊ Σιδεράς στις Οικοδομές και το βράδυ ως Σερβιτόρος στο ιστορικό Ουζερί της γειτονιάς του, στην Αγία Βαρβάρα, ο «ΑΡΑΠΗΣ», δεν έχει πρόβλημα να… στίψει την ζωή. Όπως κάνει ακόμη και τώρα, διανύοντας την 7η δεκαετία της ζωής του!

Μετέπειτα, σε αυτή την περιπετειώδη διαδρομή του, ανοίγει Καθαριστήριο Ρούχων, και κάποια στιγμή, σχεδόν στα μέσα προς τα τέλη της δεκαετίας του 80, βρίσκεται ως ιδιοκτήτης, που πράγματι το είδε ως ευκαιρία, καταστήματος εστίασης στα Βίλια Αττικής.

Παράλληλα, κάποια στιγμή, ανοίγει το εστιατόριο «ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ», επί της οδού Κυπαρισσίας στο Αιγάλεω, και την ιστορική κίνηση να το μεταφέρει στο Χαϊδάρι, την πραγματοποιεί μαζί με την σύζυγο του, κ. Έλλη Σούλη, το 1991, όπου από τότε γράφει “χρυσή” ιστορία στον χώρο της εστίασης, για να ακολουθήσουν και άλλες πολλές επιτυχημένες επιχειρήσεις που δημιούργησε, στην εστίαση ή, σε και σε άλλους κλάδους, με ορισμένες από αυτές να τις διατηρεί ενεργές και καινοτόμες.

Αγαπώντας αυτό που κάνει, ο Τάκης Σπίνουλας, κατάλαβε από πολύ νωρίς, ότι η σχέση των επιχειρήσεων με τις τοπικές κοινωνίες και τους ανθρώπους της, είναι αλληλένδετες.

Σε αυτό το πλαίσιο, και ως επίσης, πρωτοπόρος, στον λεγόμενο τομέα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, διετέλεσε Πρόεδρος του ιστορικού ΑΟ Χαϊδαρίου, χορηγός και υποστηρικτής πολλών συλλόγων, δομών, σωματείων, επίσης εκ των ιδρυτών και Πρόεδρος του ΣΚΥΕ (Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χαϊδαρίου), ενώ τα τελευταία χρόνια είναι Αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Δυτικής Αθήνας της ΝΔ και μέλος της ΟΕΒΕΑ (Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αθήνας).

* Στην αρχική φώτο, Τάκης Σπίνουλας (αριστερά) και Γιάννης Χατζηθεοδοσίου (δεξιά) κατά την επισημοποίηση της συνεργασίας τους

 


ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Τάκης Σπίνουλας (εν μέσω) με τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου (αριστερά) και τον Νίκο Γρέντζελο (δεξιά - εκ των Αντιπροέδρων του ΕΕΑ)