ntiniakos-leoforeia

 

B. NTHNIAKOS: "ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

& ΟΧΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ"

 

Η ταλαιπωρία για τους Χαϊδαριώτες με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζεται. Ο Βαγγέλης Ντηνιακός επανέφερε προς συζήτηση την ανάγκη αναβάθμισης των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν τον Δήμο μας.

 

Σημείωσε ότι οι κάτοικοι του Χαϊδαρίου έχουν δικαίωμα στην εξυπηρέτηση και όχι στην ταλαιπωρία που τους υποχρεώνει σήμερα ο ΟΑΣΑ για να τονίσει πως «πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί παρατάξεις και κάτοικοι αφήνοντας στην άκρη κάθε σκοπιμότητα, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Να προχωρήσουμε σε κάθε δυνατή παρέμβαση προς τους Υπουργούς και Βουλευτές της Β’ Αθήνας, προς τον ΟΑΣΑ και προς κάθε κατεύθυνση που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών της περιοχής μας».

 

Στη συνέχεια το μέλος της παράταξης Κώστας Λινάρδος, τέως σταθμάρχης και προϊστάμενος στις αστικές συγκοινωνίες, επανέφερε προς ενημέρωση όλων των παρατάξεων τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί στην ανοιχτή συζήτηση που είχε οργανώσει η Δημοτική Αρχή με εκπροσώπους του ΟΑΣΑ, φορείς της πόλης και δημότες. Συγκεκριμένα:

 

  • Οι γραμμές Α15, Β15 και 803 να παραμείνουν ως έχουν.

  • Τα Α16 και 866 να διέρχονται από την Ιερά Οδό με ορθολογικό προγραμματισμό

  • Το 811 να πηγαίνει ως τον σταθμό της Άγιας Μαρίνης: Στην πρόταση του Δημάρχου να πηγαίνει ως την πλατεία Εσταυρωμένου, μεγαλώνοντας και άλλο την αναμονή, αντιπρότειναν το 876 που κάνει σχεδόν την ίδια διαδρομή με το 811.

  • Να εκμισθώσει ο Δήμος από τον ΟΣΥ 5 μίνι λεωφορεία.

 

Το δημοτικό συμβούλιο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει και να διερευνήσει αν μπορεί να υπάρξει τέτοια προοπτική.