dionisis1

 

Σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο βρέθηκε πρίν από λίγο από άνδρες της Αστυνομίας ο μέχρι πρότεινος αγνοούμενος 11χρονος Διονύσης.  Το παιδί είχε εξαφανιστεί την Κυριακή 30 Αυγούστου από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία», όπου νοσηλευόταν για κοινωνικούς λόγους και είχε σημανει συναγερμός από το "Χαμόγελο του Παιδιού" για τον εντοπισμό του.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των ημερών που αναζητούνταν, έγινε γνωστή και η οικογενειακή τραγωδία που κρύβεται πίσω από το παιδί με το τρομαγμένο βλέμμα.

Το 11χρονο αγόρι, ζούσε με τη γιαγιά και τον παππού του σε καταυλισμό Ρομά στη Γαστούνη, καθότι η μητέρα του κρατείται στις φυλακές Θήβας. Πριν από μερικές εβδομάδες (στις 4 Αυγούστου) συνέβη κάτι μοιραίο... ο Διονύσης διέφυγε της προσοχής των παππούδων του και ανέβηκε σε ένα αγροτικό για να παίξει. Πάνω στο παιχνίδι το χειρόφρενο του οχήματος λύθηκε, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να κυλήσει και να παρασύρει θανάσιμα ένα παιδάκι, μόλις 14 μηνών. Ο ανήλικος συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ο παππούς του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Λόγω της ηλικίας του παιδιού, των ειδικών κοινωνικών συνθηκών που ζει και υπό τον φόβο βεντέτας μεταξύ των οικογενειών των Αθίγγανων, η εισαγγελέας διέταξε τον προσωρινό εγκλεισμό του στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, έως την εκδίκαση της υπόθεσης. Από κει και ύστερα, διαπιστώθηκε ότι μια θεία του ήταν εκείνη που τον είχε πάρει από το Νοσοκομείο.