Ανακοίνωση Δήμου Χαϊδαρίου

για το 12ο Νηπιαγωγείο

 

 

nipia

 

 

 

Καμιά Σύμπτυξη Τμημάτων

στο 12ο Νηπιαγωγείο

 

 

Λίγες μέρες από την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς και τις εξαγγελίες της Κυβέρνηση περί κάλυψης όλων των κενών, αλλά και αυτά της εύρυθμης έναρξης της σχολικής χρονιάς αποκαλύπτονται με τον πιο άμεσο τρόπο, τα υπαρκτά προβλήματα και στα σχολεία της πόλης μας.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της «εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων» είναι και το 12ο Νηπιαγωγείο που μέχρι πέρυσι λειτουργούσε με 2 τμήματα και 1 ολοήμερο και εξυπηρετούσε συγκεκριμένο αριθμό παιδιών. Η κατεύθυνση από το Υπουργείο Παιδείας να κοπούν τμήματα από τα σχολεία για να «περισσέψουν» δάσκαλοι και καθηγητές εφαρμόστηκε, με αποτέλεσμα να μείνει το νηπιαγωγείο με μια δασκάλα το πρωί για 25 νήπια και άλλα 5 νήπια να ψάχνουν 20 Σεπτέμβρη για άλλο σχολείο. Μάλιστα η δασκάλα που είχε οργανική θέση στο συγκεκριμένο σχολείο μεταφέρθηκε σε άλλο σχολείο για να καλύψει εκεί το κενό.

Ο Σύλλογος γονέων και η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Καραγιάννης. Στη συνάντηση που έγινε με το Διευθυντή, αφού εξέθεσαν το πρόβλημα, ζήτησαν να υπάρξει άμεση λύση με την επαναφορά της δασκάλας στο νηπιαγωγείο και την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

Αυτό το γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει την άσχημη κατάσταση που διαμορφώνει η κυβερνητική πολιτική με εκατοντάδες κενά, υποχρηματοδότηση, ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και μέσα.

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου θα είναι στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης για κάθε πρόβλημα που προκύπτει, δεν θα αφήσουμε την Κυβέρνηση να ξεριζώσει ότι έχει απομείνει, αντιθέτως, θα συμβάλλουμε στη διεκδίκηση χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών για τη λειτουργία των σχολείων, τη μόνιμη πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών, την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων.