ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΝΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΙΕΚ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ!


 ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΝΕΛΗ

 

 

kounelis arxiki

 

 

 

 Όαση γνώσης, εκπαιδευτικής κατάρτισης και επαγγελματικής σταδιοδρομίας, μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, αποτελεί το Δημόσιο ΙΕΚ (Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης) του Κορυδαλλού, ένα δημόσιο ίδρυμα με τεράστια προσφορά και δημιουργία - ειδικά τα τελευταία χρόνια – στα δρώμενα της πόλης μας και της ευρύτερης Αττικής.
Έχουν αλλάξει πάρα πολλά, όλα αυτά τα τελευταία έτη στην ελληνική κοινωνία με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας, συνέπειες οι οποίες επέδρασαν άμεσα στην αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα δομές, συστήματα, ιστοί και κάθε τι σταθερό, να βρεθεί στον αέρα.
Το ΙΕΚ Κορυδαλλού, όμως, υπό την διεύθυνση του Λευτέρη Κουνέλη, παρά τα δύσκολα δεδομένα που επικράτησαν σε όλους τους τομείς, είδε την κρίση ως ευκαιρία, ανέλυσε όλες τις παραμέτρους και αντίθετα με την ροή των γεγονότων, λειτούργησε ως φάρος πρωτοπορίας και προοπτικής, ακολουθώντας… επιθετική και παραγωγική πολιτική, με βασικό στόχο να καταρτίσει και να δημιουργήσει επαγγελματίες, οι οποίοι μέσα σε αυτό το θολό τοπίο να αποφοιτήσουν και να μπουν πανέτοιμοι στην αγορά εργασίας! Και σημειώνουμε ότι ο λόγος γίνεται για ένα δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, που πρωτοπορεί και δείχνει τον δρόμο για την επόμενη μέρα!
Ο Λευτέρης Κουνέλης, ένας έμπειρος εκπαιδευτικός με μακρά πορεία σε αυτό που λέγεται ελληνική παιδεία, δεν είδε με την στενή του έννοια, αυτό που λέγεται ΙΕΚ, αλλά αντίθετα αυτός και όλοι οι συνεργάτες του καθηγητές, είχαν όραμα, πρωτοπόρησαν και δίνουν συνεχή αγώνα, προκειμένου να βγάλουν άρτια καταρτισμένους νέους επαγγελματίες, οι οποίοι θα έχουν άμεση και επιτυχή διείσδυση στους τομείς που αναπτύσσονται σε αυτή τη νέα οικονομική τάξη πραγμάτων της ελληνικής κοινωνίας και αγοράς.

«Η επαγγελματική κατάρτιση είναι μία εκπαιδευτική διαδικασία που στόχο έχει να χτυπήσει την ανεργία και πάνω σε αυτό εστιάζουμε και εμείς εδώ στο δημόσιο ΙΕΚ Κορυδαλλού. Παίρνοντας το πτυχίο τους, οι σπουδαστές μας οδηγούνται σε τομείς ζήτησης της αγοράς εργασίας, έχοντας να επιδείξουν άριστη εξειδίκευση σε αυτό που έμαθαν εδώ σε μας, τόσο θεωρητικά, όσο και πρακτικά. Χτυπάμε λοιπόν την ανεργία και προσπαθούμε με αυτό το όπλο να έχουμε οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει ο άνθρωπος και ειδικά ο νέος πολίτης αυτής της χώρας, αυτής της κοινωνίας, να μπει στην αγορά εργασίας, να έχει μεροκάματο, προκειμένου να αρχίσει να υλοποιεί τα σχέδια του, τα πλάνα του, τα οράματα του και τα όνειρα του για την ζωή… Εμείς είμαστε εδώ για να του δώσουμε τις όποιες εξειδικευμένες γνώσεις και την ώθηση που χρειάζεται. Απευθυνόμαστε σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι δεν το βάζουν κάτω, αλλά σπουδάζουν στο δημόσιο ΙΕΚ Κορυδαλλού, λαμβάνοντας τα απαραίτητα επαγγελματικά εφόδια, για να βγουν εκεί έξω και να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη κοινωνία, για μια καλύτερη Ελλάδα. Αυτό όλο που σας μετέδωσα είναι ένα μεγάλο στοίχημα, τόσο για μένα προσωπικά, όσο και για όλους τους συνεργάτες μου εκπαιδευτικούς. Πρέπει να βοηθήσουμε αυτή τη νέα γενιά να συνεχίσει να κάνει όνειρα…», μας ανέφερε αρχικά στην συζήτηση μας ο κ. Κουνέλης.

Ο Λευτέρης Κουνέλης, έχει γεννηθεί στο Μοσχάτο το 1958 και έλκει την καταγωγή του από την Εύβοια. Είναι απόφοιτος του ΖΑΝΝΕΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, συνέχισε με το πτυχίο του Φυσικού, ενώ κατέχει και master στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Οι δεσμοί του με την πόλη μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι εδώ και πολλά έτη. Στις αρχές της δεκαετίας του 80΄ βρέθηκε στον Κορυδαλλό, ως ιδιοκτήτης του γνωστού, κεντρικού και επιτυχημένου Φροντιστηρίου ΔΕΣΜΗ στην πλατεία Ελευθερίας, το οποίο διατήρησε σχεδόν για 15 χρόνια. Το 1997 διορίστηκε ως καθηγητής στην Β΄ ΘΜΙΑ Εκπαίδευση. Διετέλεσε για 4,5 χρόνια Αναπληρωτής Διευθυντής στο ΙΕΚ Περάματος, 2 χρόνια στο ίδιο πόστο στο ΙΕΚ Πειραιά, 5 χρόνια Υποδιευθυντής στο ΙΕΚ Κορυδαλλού και πλέον συμπλήρωσε πέντε (5) έτη κατέχοντας την θέση του Διευθυντή στο ΙΕΚ Κορυδαλλού (από το 2004 έως το 2008 και το 2015-2016). Ο Λευτέρης Κουνέλης, ένας άνθρωπος με ανοιχτούς ορίζοντες, συμμετέχει ενεργά και στα κοινά, καθώς από το 2010 είναι δημοτικός σύμβουλος (αιρετός) Μοσχάτου με αρμοδιότητα το Περιβάλλον, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ιδρυτής του Κοινωνικού Πανεπιστημίου του Μοσχάτου, μία ακόμη σημαντική και πρωτοπόρος καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα.

 

  Μου κάνει εντύπωση, γιατί ένας εκπαιδευτικός σαν και εσάς, σκέπτεται, λειτουργεί και εφαρμόζει πράγματα, με κανόνες που ίσως ταιριάζουν περισσότερο στο ιδιωτικό τομέα και στην ελεύθερη αγορά…
- Το ελληνικό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και ειδικά μιλώντας για το ΙΕΚ Κορυδαλλού, όπως και όλα τα ΙΕΚ, έχουν μετεξελιχθεί και εξελίσσονται συνεχώς. Αυτός είναι ο ρόλος μας, μετέχουμε σε αυτή τη νέα κατάσταση που δημιουργείται. Όσο αφορά εμένα προσωπικά, ίσως η όλη πορεία μου, η εξειδίκευση μου με το master στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, μου έδωσαν εφόδια και αυτό συμβολίζει η παρουσία μας και το έργο μας στο δημόσιο ΙΕΚ Κορυδαλλού. Μπορεί να υπάρχει μια λανθασμένη άποψη για ότι έχει σχέση με την λέξη δημόσιο, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω, ότι δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Άλλωστε τα ελληνικά δημόσια ιδρύματα παιδείας, σε όλα τα επίπεδα, από το νηπιαγωγείο μέχρι την ανώτατη σχολή και ειδικά εδώ στο δημόσιο ΙΕΚ Κορυδαλλού, δεν δίνουμε απλώς ένα αγώνα, προσπαθούμε για το καλύτερο. Αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος να είμαστε εδώ. Αντίθετα λοιπόν είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε πλάνο, έχουμε όραμα, έχουμε δυναμική και από εδώ, μπορούμε να βγάλουμε ποιοτικά και ικανά στελέχη, που θα έχουν αξιόλογη πορεία στον υπόλοιπο βίο τους. Μέχρι τώρα και ειδικά τα τελευταία χρόνια από το ΙΕΚ Κορυδαλλού έχουμε πετύχει τον στόχο μας, εκατοντάδες μαθητές μας έχουν βγει στην αγορά εργασίας και αυτό μας κάνει υπερήφανους αλλά και πιο δυνατούς για να συνεχίσουμε το έργο μας.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ


Αυτή την περίοδο στο ΙΕΚ Κορυδαλλού λειτουργούν 19 τμήματα επαγγελματικής κατάρτισης με 550 σπουδαστές και 120 εκπαιδευτικούς. Μεγάλος ο αριθμός σε όλα τα επίπεδα, μεγάλη αυτή η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας, αριθμοί που έστω και από στατιστικής πλευράς φανερώνουν ότι κάτι σπουδαίο γίνεται στην πόλη μας. Το ΙΕΚ Κορυδαλλού στοχεύει ήδη από τη νέα εκπαιδευτική περίοδο να έχει ακόμη περισσότερα τμήματα, ακόμη περισσότερες ειδικότητες (αναφέρουμε παρακάτω όλες τις ειδικότητες), προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες πολλών σπουδαστών και ανέργων, οι οποίοι θέλουν να βγουν στην αγορά εργασίας.
Όσο αφορά την εκπαίδευση και εξειδίκευση των σπουδαστών, το ΙΕΚ Κορυδαλλού χρησιμοποιεί τα εξαιρετικά εργαστήρια του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, όπως και τα εργαστήρια του μικροβιολογικού τμήματος του νοσοκομείου ΛΟΙΜΩΔΩΝ στην Αγία Βαρβάρα. Το ΙΕΚ Κορυδαλλού φροντίζει για την όσο πιο ποιοτική εκπαίδευση και πρακτική των σπουδαστών σε κορυφαία εργαστήρια, ενώ μέσα σε αυτό το τοπίο δεν λείπουν και οι συνεργασίες με ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν ανάλογα εργαστήρια και χώρους, δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές να κάνουν χρήση μηχανημάτων, συστημάτων και να εξασκηθούν καλύτερα. Το ΙΕΚ Κορυδαλλού στοχεύει σε τέτοιους είδους προγράμματα και συνεργασίες, όπου δίνεται η ευκαιρία στους σπουδαστές να έχουν άμεση επαφή με τα όσα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σε κανονικές συνθήκες εργασίας και απασχόλησης.
Για την ιστορία πάντως να αναφέρουμε ότι το ΙΕΚ Κορυδαλλού, το οποίο έχει μεγάλη συμβολή στην πόλη μας, παλαιότερα και όταν δεν υπήρχε αυτόνομο ΙΕΚ εντός των γειτονικών φυλακών Κορυδαλλού, δίδασκε σχετική κατάρτιση σε έγκλειστους στο σωφρονιστικό κατάστημα, οι οποίοι μάθαιναν την τέχνη της Ζαχαροπλαστικής και της Τυπογραφίας – Γραφιστικής (αυτό το πρόγραμμα λειτουργούσε από το 2004 έως το 2008, στην πρώτη θητεία του Λευτέρη Κουνέλη ως Διευθυντή του ΙΕΚ Κορυδαλλού).

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ


Ειδική αναφορά, όμως, πρέπει να γίνει και στην κοινότητα των εκπαιδευτικών του ΙΕΚ Κορυδαλλού, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από όλο αυτό το εξαιρετικό έργο που επιτελείται. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, τίποτα δεν χτίζεται από την μια στιγμή στην άλλη και γι’ αυτό η φήμη του ΙΕΚ Κορυδαλλού, έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της πόλης μας και είναι γνωστό σε όλη την περιφέρεια της Αττικής. Πίσω λοιπόν από αυτόν τον εκπαιδευτικό… φάρο, βρίσκονται άξιοι εκπαιδευτικοί – καθηγητές, που κατευθύνουν και εμπνέουν τη νέα γενιά. Πρόκειται για πιστοποιημένους εκπαιδευτικούς με μεταπτυχιακά και διδακτορικά στην ειδικότητα τους, ενώ δεν είναι λίγοι και οι καθηγητές ΤΕΙ, οι οποίοι διδάσκουν και στο Ινστιτούτο της πόλης μας, μία ακόμη απόδειξη ότι η ποιότητα είναι υψηλή σε όλα τα επίπεδα. «Μας τιμά η παρουσία καθηγητών ΤΕΙ στην κοινότητα μας», μας είπε μάλιστα ο κ. Κουνέλης. Να σημειώσουμε ότι πάνω σε αυτή την πλατφόρμα ποιότητας λειτουργεί όλο το οικοδόμημα του ΙΕΚ Κορυδαλλού, καθώς ακόμη και την γραμματειακή υποστήριξη του ΙΕΚ στελεχώνουν αποσπασμένοι καθηγητές από την Β΄ ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ.

 

ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ


Πολλά πράγματα και ως συνήθως κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Έπειτα από όλα αυτά που αναφέραμε και το τι γίνεται στο ΙΕΚ Κορυδαλλού, πρέπει να έρθουμε και στον… λογαριασμό! Εκεί τα αποτελέσματα και οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι! Οι απόφοιτοι του ΙΕΚ Κορυδαλλού στις επίσημες εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Επαγγελματικού Προσανατολισμού) έχουν ποσοστό επιτυχίας που φτάνει το 95%! Όταν στην ίδια κατηγορία ιδιωτικά ΙΕΚ φτάνουν μόλις και μετά βίας το 40% ή, το πολύ το 50%.
Στο ΙΕΚ Κορυδαλλού, όμως, δεν μένουν μόνο στους αριθμούς, μόνο στα στατιστικά. Στόχος του καλού, το καλύτερο… Η εκπαίδευση για την υψηλή ποιότητα, την τέλεια εκπαίδευση, δεν σταματάνε ποτέ… Βλέπουν ψηλά, καινοτομούν, στοχεύουν και ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον.

 

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ!

 

Αφήσαμε τον επίλογο (ως ευγενικοί συνομιλητές και… οικοδεσπότες), αυτής της παρουσίασης και συζήτησης, στον κ. Λευτέρη Κουνέλη, ο οποίος σκιαγραφώντας όλο αυτό το επίτευγμα, δεν ξέχασε να αναφέρει την καθοριστική συμβολή ενός αθέατου αλλά καθοριστικού παράγοντα για την ύπαρξη του ΙΕΚ Κορυδαλλού.

«Ξέρετε υπάρχουν και αρκετά ΙΕΚ σε όλη αυτήν την πορεία τα τελευταία χρόνια που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους ή, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Εμείς εδώ στο ΙΕΚ Κορυδαλλού, και εγώ ο ίδιος προσωπικά, θα ήθελα να εκφράσω την συμβολή του και να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Κορυδαλλού κ. Σταύρο Κασιμάτη, ο οποίος βοηθάει τα μέγιστα για την παρουσία του ΙΕΚ και την συνέχιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας του σε αυτά τα δύσκολα χρόνια πιο διανύουμε. Όποτε του ζητήθηκε η βοήθεια του, ποτέ του δεν αρνήθηκε, ενώ αντιλαμβανόμενος το έργο που γίνεται και όσων συμβαίνουν στον χώρο της παιδείας, με προσωπικές του ενέργειες και μέσο των δομών του Δήμου, μας εξασφαλίζει όλες τις παροχές δωρεάν, προκειμένου να καλύπτονται εξ’  ολοκλήρου τα έξοδα για το ρεύμα, την καθαριότητα, την θέρμανση, την ΕΥΔΑΠ, την καθαριότητα ακόμη και για τα αναλώσιμα υλικά μέσο της σχολικής επιτροπής. Τεράστια η συμβολή του επαναλαμβάνω, και ένα ευχαριστώ δημόσια μέσο της εφημερίδα σας, είναι το λιγότερο που μπορώ να εκφράσω για έναν δημόσιο άνδρα όπως ο Σταύρος Κασιμάτης», μας τόνισε ο κ. Κουνέλης.

 

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

1. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμος

2. Κομμωτική Τέχνη
3. Αισθητική Τέχνη και Μακιγιάζ
4. Τεχνίτης Αργυροχρυσοχοϊας
5. Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης
6. Μηχανογραφημένη Λογιστική
7. Γραμματέας Ανωτέρων & Ανωτάτων Στελεχών
8. Ιατρική Πληροφορική
9. SECURITY
10. Μηχανοτρονική
11. Νοσηλευτική
12. Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων
13. Ονυχοπλαστική
14. Κατασκευαστής Ιστοσελίδων
15. Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
16. Τεχνικός Δικτύων

 

 Να σημειωθεί ότι ενόψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου το ΙΕΚ Κορυδαλλού έχει καταθέσει επίσημο αίτημα προκειμένου να λειτουργήσουν και τμήματα νέων ειδικοτήτων όπως Τεχνικός Ανελκυστήρων, Τεχνικός Αερίων Καυσίμων, Θερμοϋδραυλικός, Σχεδιαστές Η/Υ, κ.α.


 ΙΕΚ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Σολωμού 2-4 (έναντι φυλακών Κορυδαλλού), τηλ.: 6946 061209, 210 4949219, 210 4960922, 210 4961602, FAX: 210 4960923

 

Τμήμα Αισθητικής

 

AISTHIT 001

 

 

AISTHIT 02

 

AISTHIT 03

 

AISTHIT 04

 

AISTHIT 05

 

 

 Τμήμα Αργυροχρυσοχοϊας

 

ARGYROXR 01

 

 

ARGYROXR 02

 

ARGYROXR 03

 

ARGYROXR 04

 

ARGYROXR 05

 

ARGYROXR 06

 

ARGYROXR 07

 

ARGYROXR 08

 

ARGYROXR 09

 

ARGYROXR 10

 

ARGYROXR 11

 

ARGYROXR 12

 

ARGYROXR 13

 

 

Τμήμα Φυσικοθεραπείας

 

FYSIKO 01

 

 

FYSIKO 02

 

FYSIKO 03

 

FYSIKO 04

 

FYSIKO 05

 

 

FYSIKO 06

 

FYSIKO 07

 

FYSIKO 08

 

 

Τμήμα Κομμωτικής

 

KOMOT 01

 

 

KOMOT 03

 

KOMOT 04

 

KOMOT 05

 

KOMOT 06

 

KOMOT 07

 

KOMOT 08

 

 

 Τμήμα προσχολικής Αγωγής 

 

PROSX 01

 

 

PROSX 02

 

PROSX 03

 

PROSX 04

 

PROSX 05

 

PROSX 06