Ανακοίνωση προς όλες τις επιχειρήσεις εστίασης του Κορυδαλλού
Korydallos Gastronomic Cities:

 

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ FILM FOOD FESTIVAL

 

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στις γεύσεις, τη γαστρονομία και στο σινεμά διοργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο έργο Gastronomic Cities του Ευρωπαϊκού προγράμματος  Urbact II, με εκδηλώσεις από τις 11 ως τις 14 Μαρτίου 2015 και κινηματογραφικές προβολές από τις 4 έως τις 25 Μαρτίου.
Με αφορμή και αφετηρία το αφιέρωμα, ο Δήμος καλεί όλες τις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Gastronomic Cities, με ιδέες, δράσεις, ειδικά εκπτωτικά μενού και πιάτα για κατοίκους και επισκέπτες.  Οι ειδικές δράσεις και οι προσφορές τους  θα προβληθούν από τον Δήμο στο πλαίσιο προβολής του προγράμματος.  
Είναι το δεύτερο μεγάλο αφιέρωμα που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Gastronomic Cities και έχει στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες της γαστρονομίας ως στοιχείο πολιτισμού αλλά και μοχλού ανάπτυξης της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον  Κορυδαλλό δραστηριοποιούνται πάνω από 100 επιχειρήσεις εστίασης.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές, δράσεις και εκδηλώσεις στο Σινέ Παράδεισος, σε συνεργασία με τον ιστορικό κινηματογράφο και την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης.

 

Ανάμεσα στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:
 Food Film Festival στο Σινέ Παράδεισος: για πρώτη φορά στην Ελλάδα δείπνο και κινηματογράφος στην ίδια αίθουσα. Τέσσερα διαφορετικά εμπνευσμένα menu  από τέσσερις διαφορετικές κινηματογραφικές ταινίες , παρουσιάζονται για δοκιμή στο κοινό. Από την Τετάρτη 4 Μαρτίου και κάθε Τετάρτη έως τις 25 Μαρτίου 2015. Προβολή ταινίας και μενού στα 8€. Περιορισμένος αριθμός ατόμων.  Στις 11 Μαρτίου θα συμμετάσχουν και γνωστοί chefs.

 

 

Σεμινάρια Παραδοσιακής Γαστρονομίας από εκπροσώπους των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην πόλη

 

 

Σεμινάρια Master Chef που θα υλοποιηθούν από γνωστούς Chef της πόλης ανοιχτά στο κοινό.

 

Μαγειρικές επιδείξεις με τη συμμετοχή γνωστών  chef, οι οποίοι χωρισμένοι σε δύο διαφορετικές ομάδες θα συναγωνιστούν για τις γευστικότερες συνταγές, προσφέροντας γευστικές εμπειρίες στο κοινό.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν  να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 210-4990515,2104990454,210-4990455 για περισσότερες πληροφορίες από τους υπεύθυνους του έργου.