ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ- ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ


Αγαπητοί συνδημότες, συνδημότισσες
Ως εκλεγμένος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων είχα την τιμή να κατέχω, σύμφωνα με το καταστατικό, και τη θέση του Προέδρου της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας ΝΟΣΤΟΣ από το 2002 έως το 2011. Την περίοδο αυτήν υλοποιήθηκαν σειρά προγραμμάτων, ως επί το πλείστον κοινωνικού χαρακτήρα και πολιτισμού, τα οποία αξιολογήθηκαν πάντα με άριστα από την Ελεγκτική επιτροπή. Από την συμμετοχή αυτή δεν είχα ποτέ προσωπικό οικονομικό όφελος.
Πλησιάζοντας η προεκλογική περίοδος διάφοροι κύκλοι χρησιμοποίησαν την συμμετοχή μου στη ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ και την πρόσκαιρη συνεργασία της με τον Δήμο Κορυδαλλού με στόχο να με πλήξουν πολιτικά, αν και γνωρίζουν ότι από το 2011, δεν είμαι πλέον πρόεδρος.
Μετά τη σωρεία ψευδών δημοσιευμάτων και λασπολογίας, ήρθε η ώρα οι δημότες να μάθουν την αλήθεια.
1. Δεν υπήρξε ποτέ σε βάρος μου εισαγγελική παρέμβαση ή δικαστική παραγγελία αλλά μόνο ανώνυμη καταγγελία προς το ΣΔΟΕ.
2. Το ΣΔΟΕ ήταν υποχρεωμένο να προβεί στον έλεγχο οποιασδήποτε καταγγελίας, έστω κι αν είναι ανώνυμη. Ο ίδιος προσωπικά ζήτησα ο έλεγχος να επεκταθεί από το 2007 έως το 2013, δηλαδή ολόκληρο το διάστημα που είμαι Δημοτικός σύμβουλος, όχι μόνο στον ΝΟΣΤΟ αλλά και στο προσωπικό μου γραφείο.
3. Πριν από λίγες μέρες ο έλεγχος ολοκληρώθηκε. Έδειξε ότι η οικονομική διαχείριση όλων των προγραμμάτων έγινε με απόλυτη διαφάνεια και σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
4.. Το πόρισμα του ΣΔΟΕ έκρινε την καταγγελία αβάσιμη και ανυπόστατη και η υπόθεση κρίθηκε ότι πρέπει να μπει στο αρχείο, αφού δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό.
Όλο αυτό το διάστημα σιώπησα, σεβόμενος τις διαδικασίες και περιμένοντας να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του Υπουργείου Οικονομικών. Σε ό, τι αφορά στην ανωνυμία αναρωτιέται κανείς γιατί αυτοί που πίστευαν ότι οι ισχυρισμοί τους είναι βάσιμοι, δεν είχαν το θάρρος να κάνουν επώνυμη καταγγελία; Η απάντηση είναι απλή: γιατί, γνώριζαν ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό αλλά ήλπιζαν ότι η λάσπη θα μείνει μέχρι την ημέρα των Δημοτικών Εκλογών, στις 18 Μαΐου.
Υπάρχουν όμως κι αυτοί που επένδυσαν και αναπαρήγαγαν τα ψέματα και τις ανακρίβειες, με στόχο να με πλήξουν προεκλογικά, αφού δεν έχουν επιχειρήματα για να ασκήσουν κριτική και επί χρόνια έχουν μάθει να κινούνται στο ημίφως με προσωπικές επιθέσεις και συκοφαντίες. Σύντομα όμως θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει και από τους πολίτες στις 18 Μαΐου και από την δικαιοσύνη.
Σε ποιους αναφέρομαι; 1. Στον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μελά, ο οποίος στα εγκαίνια του προεκλογικού του κέντρου αναφέρθηκε δημόσια σε βάρος μου, αναπαράγοντας ψέματα και συκοφαντίες περί παρέμβασης της δικαιοσύνης. Έχω ήδη προβεί σε μήνυση και αγωγή εναντίον του.
2. Στο τοπικό έντυπο “Ρεπορτάζ”, το οποίο υποστηρίζοντας τον συγκεκριμένο υποψήφιο, δημοσίευσε στρεβλά και συκοφαντικά καταγγελίες εναντίον μου.
3. Στο τοπικό έντυπο Καθημερινά Νέα και στα blogs του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη, για συνεχή ανακριβή δημοσιεύματα τα οποία με “λύσσα’’ στηρίζουν άλλον υποψήφιο Δήμαρχο.
Πιστεύω ότι η πολιτικές μάχες πρέπει να δίνονται με πολιτικά επιχειρήματα. Γι αυτό δεν συνηθίζω να στρέφομαι στην δικαιοσύνη εναντίον των πολιτικών μου αντιπάλων. Όταν όμως αυτοί που δεν έχουν επιχειρήματα, μπροστά στην μανία της κατάκτησης της εξουσίας, χρησιμοποιούν κάθε μέσο, κάθε ψέμα και συκοφαντία για να σε βλάψουν πολιτικά, επαγγελματικά, ηθικά και ανθρώπινα, τότε ο μόνος δρόμος είναι η δικαιοσύνη.
Σε όλη μου την πορεία, έχω σεβαστεί απόλυτα το ρόλο του τύπου. Είναι υποχρεωμένος από τον ρόλο του να ασκεί κριτική και μάλιστα αυστηρή, να κρίνει τις επιλογές των αιρετών και να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον.
Όμως τα τελευταία χρόνια, μια μερίδα του τοπικού τύπου, έχει άλλους στόχους και λειτουργία. Πρόκειται για έντυπα που είχαν μάθει να συντηρούνται αποκλειστικά από το κρατικό χρήμα και προεκλογικά τίθενται στην υπηρεσία οποιουδήποτε υποψηφίου, πάντα με το «αζημίωτο». Δυστυχώς, στον παραδοσιακό τύπο έχουν προστεθεί και τα διάφορα blogs, δημοσιογράφων και μη, τα οποία πίσω από την ανωνυμία που εξασφαλίζει το διαδίκτυο, έχουν αναλάβει την πιο βρώμικη κατασυκοφάντηση προσώπων και διαστρέβλωση γεγονότων .
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς συναδέλφους, συνεργάτες, εργαζόμενους και συνδημότες, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα με στήριξαν ηθικά, συνεχίζοντας να εκφράζουν την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση τους στο πρόσωπο μου.
Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι με τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτησυνεχίζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια και τον καθαρό αγώνα με μοναδικά επιχειρήματα τη δουλειά και το έργο μας για μια καλύτερη πόλη, για έναν Κορυδαλλό που αλλάζει δημιουργικά.
Δημήτρης Χριστοφορίδης Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “Πολίτες για τον Κορυδαλλό”