Ο ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

 

Μπορεί να φόρεσε μόλις μία σεζόν (1987-1988) στην Α΄ ΕΠΣΑ – πριν 36 χρόνια - την φανέλα της ιστορικής ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, αλλά το δέσιμο του με την ομάδα της πόλης μας, έχοντας κάνει αληθινούς φίλους από τότε, είναι τεράστιο, ενώ το ενδιαφέρον του για τον «κυανόλευκο» σύλλογο της Αγίας Βαρβάρας, μετουσιώνεται σε πράξη, παρακολουθώντας εκτενώς, επί καθημερινής βάσης, τα δρώμενα και τα νέα του σωματείου.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας φίλος από τα παλιά, λοιπόν, ο βετεράνος της ΑΠΕ, Σπύρος Τσίλης, έμαθε για τον προγραμματισμένο αγιασμό του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας, και αν και κάτοικος Περιστερίου, ανέβηκε στα “Ριμινίτικα”, είδε τους πρώην συμπαίκτες του, Γιώργο Μπίκο, Τάκη Γιαννόπουλο και Κώστα Κωνσταντινίδη, παρέστη στον αγιασμό, είδε την προπόνηση, ενώ ως «πιστός στρατιώτης» του συλλόγου, επέδωσε και τον σημαντικό… όβολον του, για την αγορά κάρτας διαρκείας της σεζόν 2024-2025 και τις ανάγκες του σωματείου.

Μια κίνηση, που όχι μόνο εξέπληξε ευχάριστα τους παλιούς του συμπαίκτες και φίλους, νυν πλέον διοικούντες, αλλά τους συγκίνησε ιδιαιτέρως, καθώς είδαν ότι υπάρχουν και αυτοί που πραγματικά αγαπούν την προσπάθεια που γίνεται και τον σύλλογο.

* Στην κεντρική φώτο, ο Σπύρος Τσίλης, με τους παλιούς αγαπημένους… “συμπολεμιστές” του, βετεράνους της ΑΠΕ, Τάκη Γιαννόπουλο και Κώστα Κωνσταντινίδη.

 

 

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΙΛΗΣ

Γεννημένος στο Περιστέρι στις 7 Ιανουαρίου 1968, και μόνιμος κάτοικος ακόμη αυτής της πόλης, περιέργως δεν ξεκίνησε από ομάδα της συνοικίας του, αλλά ο κολλητός του, βετεράνος σπουδαίος παίκτης (με παρουσία σε Α΄ Εθνική), Κώστας Ιωάννου, τον… προσηλυτίζει και έτσι ο Σπύρος Τσίλης, σε ηλικία 13 ετών πάει στα φημισμένα… “Τσικό” του Αιγάλεω, ομάδα η οποία είναι η μεγάλη του αγάπη και είναι μέλος του ΣΥΒΕΠΑΠ (Σύνδεσμος Βετεράνων Αιγάλεω).

Την σεζόν 1987-1988 με ενέργειες του αείμνηστου Αιγαλιώτη Ζαχαρία Λυκουρίνου, τότε προπονητή της ΑΠΕ, ο δυναμικός στόπερ, Σπύρος Τσίλης έρχεται ως δανεικός στην Αγία Ελεούσα, στην ιστορικά πρώτη της παρουσία στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΑ.

Επιστρέφει στο Αιγάλεω, όπου μένει έναν (1) χρόνο. Από το 1989 έως το 1992 παίζει με την ΑΕ Κω στην Δ΄ Εθνική, ενώ την διετία 1992-1994 πηγαίνει στον Διαγόρα Ρόδου, που συμμετείχε σε Γ΄ και Δ΄ Εθνική.

… Επαναπατρίζεται και την χρονιά 1994-1995 παίζει με το Αιγάλεω στην Δ΄ Εθνική, ενώ στην ίδια κατηγορία, την σεζόν 1995-1996, φοράει την φανέλα της Τριγλίας Ραφήνας.

Ακολουθεί, η παρουσία του με το Κερατσίνι την σεζόν 1996-1997 στην Δ΄ Εθνική, ο ΑΟ Χαϊδαρίου την περίοδο 1997-1998 στην Δ΄ Εθνική, η Νέα Ιωνία στην Α΄ ΕΠΣΑ την περίοδο 1998-1999 και τέλος, ολοκληρώνει την ποδοσφαιρική του διαδρομή την αγωνιστική χρονιά 1999-2000 με τον Ολ. Λιοσίων στην Δ΄ Εθνική.