Χαϊδάρι 17/5/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Βαγγέλης Ντηνιακός: “Στις 18 του Μάη γυρίζουμε σελίδα!”


Ηχηρό μήνυμα νίκης και αλλαγής σελίδας για την πόλη μας έστειλε η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Μαΐου στο Παλατάκι και στην οποία παρουσιάστηκαν και οι 55 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού “Χαϊδάρι ξανά”.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Βαγγέλης Ντηνιακός είπε πως η απάντηση “σε όσους προσπαθούν να μας σταματήσουν”, στο παλιό και το φθαρμένο, αναφερόμενος και στο περιστατικό απομάκρυνσης της ήδη στημένης εξέδρας από συνεργεία του Δήμου, είναι η ίδια η παρουσία του κόσμου λέγοντας χαρακτηριστικά πως “Μπορεί να μας πήραν την εξέδρα, εμείς τους πήραμε τον κόσμο!” για να συμπληρώσει πως και η κάλπη θα στείλει την Κυριακή το δικό της μήνυμα αλλαγής σελίδας.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Βαγγέλης Ντηνιακός αναφέρθηκε στην εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η πόλη μας τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσμα της αδράνειας και της αδιαφορίας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχή. Τόνισε, δε, πως οι εκλογές της 18ης Μαΐου είναι η ευκαιρία για να αλλάξει αυτή η εικόνα κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από το ρεαλιστικό, οραματικό και πάνω απ’ όλα εφαρμόσιμο πρόγραμμα για την επόμενη 5ετία του συνδυασμού “Χαϊδάρι ξανά”, τους βασικούς άξονες του οποίου ανέλυσε στους συνδημότες μας που είχαν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο στο Παλατάκι.
“Θα είμαι ένας δήμαρχος που θα με βρίσκετε πάντα. Ένας δήμαρχος της δράσης. Ένας δήμαρχος που νοιάζεται και θα ανταποκρίνεται άμεσα στα προβλήματα, στις δυσκολίες σας, στις ανάγκες σας” δεσμεύτηκε απέναντι στους συνδημότες μας ο Βαγγέλης Ντηνιακός για να συμπληρώσει πως “η δική μας λογική είναι συνθετική. Θέλουμε να ενώνουμε και όχι να χωρίζουμε” έχοντας πάντα ως βασικό κίνητρο “το συλλογικό καλό και όχι το προσωπικό συμφέρον”.
Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός είπε πως η απάντηση για ένα νέο Χαϊδάρι θα δοθεί το βράδυ της Κυριακής “που θα πέσει ένα κατεστημένο διαφθοράς και αδιαφάνειας. Το βράδυ της Κυριακής γυρίζουμε σελίδα στο κεφάλαιο της καθυστέρησης της πόλης μας. Το βράδυ της Κυριακής κλείνουμε την πόρτα στην υποβάθμιση, ψηφίζουμε και φέρνουμε την ελπίδα ξανά, όλοι μαζί για το Χαϊδάρι του αύριο”.

Απάντηση στο παλιό και το φθαρμένο
“Μπορεί να μας πήραν την εξέδρα, εμείς τους πήραμε τον κόσμο!” είπε ο Βαγγέλης Ντηνιακός αναφερόμενος στην ξαφνική απόφαση του Δήμου, λίγες ώρες μόνο πριν την ομιλία του, να ξηλώσει και να μεταφέρει την ήδη στημένη εξέδρα, σε άλλη πλατεία της πόλης όπου θα πραγματοποιούνταν συγκέντρωση άλλου συνδυασμού.
“Απαντάτε σήμερα με την παρουσία σας σε όσους συνασπίζονται με το παλιό, το φθαρμένο, το κομματικό παρελθόν. Σε όσους δεν διστάζουν να βάζουν “μπροστινούς” για να παραμείνουν στο παιχνίδι. Σε όσους κάνουν λυκοφιλίες λίγο πριν τις εκλογές. Σε όσους εκτοξεύουν λάσπη γιατί απλά δεν έχουν θέσεις και πρόγραμμα. Σε όσους, σήμερα, εδώ έβαλαν συνεργεία για να ξηλώσουν τις εγκαταστάσεις της ομιλίας μας, νομίζοντας ότι μπορούν να μας σταματήσουν” συνέχισε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους συνδημότες μας που είχαν γεμίσει τον προαύλιο χώρο στο Παλατάκι.
“Τους απαντάμε με μία φωνή και θα τους απαντήσουμε την Κυριακή στην κάλπη: Γυρίζουμε σελίδα! Κοιτάμε μπροστά! Γινόμαστε περήφανοι ξανά για την πόλη μας! Κάνουμε και πάλι το Χαϊδάρι μια κοινωνία αλληλεγγύης!” τόνισε ο Βαγγέλης Ντηνιακός.

Η αδράνεια των τελευταίων ετών - Εικόνα εγκατάλειψης
Αναφερόμενος στην εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η πόλη μας τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσμα της αδράνειας και της αδιαφορίας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, ο Βαγγέλης Ντηνιακός είπε σχετικά πως “Η υποβάθμιση που ζήσαμε και ζούμε βύθισε την πόλη μας, την πήγε πολύ πίσω. Σε συνδυασμό με την κρίση της τελευταίας 4ετίας το Χαϊδάρι έχασε το χαμόγελό του. Το Χαϊδάρι σταμάτησε να ελπίζει. Ο απερχόμενος δήμαρχος αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών όσων τον στήριξαν, αλλά και πολύ κατώτερος των απαιτήσεων των καιρών. Γι’ αυτό άλλωστε δεν τόλμησε να εκτεθεί για άλλη μια φορά στη λαϊκή ετυμηγορία” για να συμπληρώσει πως “παρότι κρύφθηκε, δεν εγκατέλειψε και την προσπάθεια να ελέγχει την κατάσταση. Χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί αχυράνθρωπους για να παραμείνει στα πράγματα από το παρασκήνιο. Να κινεί τα νήματα “αόρατος”, όπως “αόρατο” ήταν και το έργο του όλη την οκταετία. Όμως αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε να συμβεί!”.


Νέοι ορίζοντες για το Χαϊδάρι
Ευκαιρία για να αλλάξει αυτή η κατάσταση χαρακτήρισε τις εκλογές της 18ης Μαΐου “και αν χρειαστεί της 25ης Μαΐου” ο Βαγγέλης Ντηνιακός. “Αν όχι αυτή την Κυριακή, το πολύ σε μια εβδομάδα, κρίνεται το μέλλον της πόλης μας, κρίνεται η ποιότητα της ζωή μας στην πόλη που ζούμε για τα επόμενα πέντε τουλάχιστον χρόνια” για να συμπληρώσει αναφορικά με το όραμα του συνδυασμού “Χαϊδάρι ξανά” για την “επόμενη ημέρα” πως “αν σήμερα βρισκόμαστε εδώ, δεν το κάνουμε για να συνθηματολογήσουμε. Το κάνουμε γιατί είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε πορεία στην πόλη. Να ανοίξουμε νέους ορίζοντες στο Χαϊδάρι. Να δημιουργήσουμε προοπτική”.


Ρεαλιστικό, οραματικό, εφαρμόσιμο πρόγραμμα
“Το πρόγραμμά μας επιλέξαμε να είναι απλό, κατανοητό, ρεαλιστικό και πάνω απ’ όλα εφαρμόσιμο. Είναι ένα πρόγραμμα, που δεν μας δεσμεύει μόνο στα λόγια, αλλά θα γίνει κυριολεκτικά ο οδικός χάρτης του έργου μας. Ένα πρόγραμμα βγαλμένο μέσα από τις δικές σας προτάσεις, μέσα από τις δικές σας αγωνίες, μέσα από τις πραγματικές ανάγκες της πόλης μας” είπε ο Βαγγέλης Ντηνιακός για να αναλύσει στη συνέχεια τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού “Χαϊδάρι ξανά”.
Ως πρώτη προτεραιότητα έθεσε την “κοινωνική στήριξη των συμπολιτών μας και κυρίως αυτών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη” μέσα από την αναβάθμιση των υπηρεσιών πρόνοιας με νέες δομές και υποδομές για όλες τις ηλικίες.
“Πρωτεύουσας σημασίας είναι και η ανάπτυξη υποδομών, που μάλιστα, πέρα από την αισθητική και τη λειτουργικότητα της πόλης, είναι αναγκαίες για την ασφάλεια και την υγιεινή των συμπολιτών μας” είπε ο Βαγγέλης Ντηνιακός για να συμπληρώσει σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας πως “Με άμεσες και στοχευμένες παρεμβάσεις θα αποκαταστήσουμε ό,τι έχει εγκαταληφθεί και θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής μας”.
Σημαντικές παρεμβάσεις θα γίνουν και στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού και της εκπαίδευσης ενώ θα παρθεί σειρά πρωτοβουλιών για τη στήριξη της τοπικής αγοράς.
Τέλος, και σε ό,τι αφορά στο οραματικό μέρος του προγράμματός, “για το οποίο θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, να το πραγματοποιήσουμε βλέποντας το Χαϊδάρι των επόμενων γενεών” αυτό περιλαμβάνει την επέκταση του ΜΕΤΡΟ από το Περιστέρι στο Σκαραμαγκά με ενδιάμεσους σταθμούς στο Αττικό, Δάσος-Δαφνί, το χαρακτηρισμό ολόκληρης της έκτασής των στρατοπέδων ως χώρο ιστορικής μνήμης και Ευρωπαϊκό Μνημείο Αντίστασης κατά του Ναζισμού και την ανάκτηση της Ακτής Σκαραμαγκά.


Δήμαρχος της δράσης
“Θα είμαι ένας δήμαρχος που θα με βρίσκετε πάντα. Ένας δήμαρχος της δράσης. Ένας δήμαρχος που νοιάζεται και θα ανταποκρίνεται άμεσα στα προβλήματα, στις δυσκολίες σας, στις ανάγκες σας” δεσμεύτηκε απέναντι στους συνδημότες μας ο Βαγγέλης Ντηνιακός, στη συνέχεια της ομιλίας του για να καταλήξει λέγοντας ότι “σωστός Δήμος σημαίνει εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Να κερδίσουμε τη μάχη της καθημερινότητας, όπως την περιγράψαμε παραπάνω. Για πολλούς αυτή είναι η μάχη του αυτονόητου. Όμως και η μάχη του αυτονόητου δεν είναι μια μάχη που κερδίζεται με μαγικό ραβδί, ούτε κερδίζεται αν στρογγυλοκάθεσαι στην καρέκλα του δημάρχου. Γιατί η μάχη της καθημερινότητας και τα προβλήματα αντιμετωπίζονται μόνο με σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ μας και με σκληρή δουλειά από τη μεριά μας”.Συνθέτοντας με κίνητρο το συλλογικό καλό
“Η δική μας λογική είναι συνθετική. Θέλουμε να ενώνουμε και όχι να χωρίζουμε. Θέλουμε να μονιάζουμε τους πολίτες και όχι να τους διχάζουμε” είπε ο Βαγγέλης Ντηνιακός διαχωρίζοντας ταυτόχρονα τη θέση του απ’ όσους έχουν σαν κίνητρο το προσωπικό συμφέρον και όχι την ανάπτυξη της πόλης: “Με τους ψηφοφόρους που σήμερα στηρίζουν συνδυασμούς που προέρχονται είτε από την Κεντροαριστερά, είτε από την Κεντροδεξιά δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε. Ίσα-ίσα που μας ενώνουν τα προβλήματα της πόλης και η κοινή αγωνία για τη λύση τους. Απέναντί μας είναι όσοι σκέφτονται δογματικά. Απέναντί μας είναι αυτοί που λασπολογούν αντί να επιχειρηματολογούν, αυτοί που υβρίζουν αντί να συζητούν. Απέναντί μας είναι αυτοί που έχουν μάθει να ζουν απομυζώντας το κράτος και το Δήμο. Απέναντί μας είναι οι κρατικοδίαιτοι και οι όψιμοι υπερασπιστές τους. Απέναντί μας είναι όσοι τους ενώνει το προσωπικό συμφέρον και όχι το συλλογικό καλό”.
Όλοι μαζί για το Χαϊδάρι του αύριο
Η απάντηση για ένα νέο Χαϊδάρι θα δοθεί το βράδυ της Κυριακής “που θα πέσει ένα κατεστημένο διαφθοράς και αδιαφάνειας. Το βράδυ της Κυριακής γυρίζουμε σελίδα στο κεφάλαιο της καθυστέρησης της πόλης μας. Το βράδυ της Κυριακή κλείνουμε την πόρτα στην υποβάθμιση.
Στις 18 ψηφίζουμε “Χαϊδάρι ξανά” για τη νίκη του ήθους, τη νίκης της αξιοκρατίας, τη νίκης της προόδου, τη νίκης της πόλης μας. Στις 18 ψηφίζουμε και φέρνουμε την ελπίδα ξανά, όλοι μαζί για το Χαϊδάρι του αύριο” κατέληξε κλείνοντας την κεντρική προεκλογική ομιλία του ο Βαγγέλης Ντηνιακός.