ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ…!!!

ERMKAE

 

 

Όπως διατρανώνει η 91χρονη ιστορία του, ο Ερμής Κορυδαλλού ήταν «μάχιμος» και… έπεσε ηρωϊκά στον σημερινό τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣΠ, απέναντι στην ομάδα Γ΄ Εθνικής του Εθνικού Πειραιά, όπου στον αγώνα που έγινε στο στάδιο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ», ηττήθηκε με 3-0, ενώ στο 89΄ η συνάντηση ήταν στο 1-0 (ο Ερμής που είχε βγει στην αντεπίθεση δέχθηκε τα άλλα γκολ ακριβώς στο 90΄ και στο 94΄).
Με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια ο Ερμής Κορυδαλλού έγραψε για ακόμη μία φορά χρυσή σελίδα στην ιστορία του, αγωνιζόμενος για 3η φορά σε τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΠ. Μπορεί να γνώρισε την ήττα, αλλά ο Ερμής Κορυδαλλού πάλεψε και είναι κυπελλούχος στις καρδιές όλων όσοι των ακολούθησαν και τον παρακολούθησαν από κοντά! Όλων αυτών των πιστών φίλων του και φιλάθλων του, οι οποίοι δεν σταμάτησαν λεπτό με τις φωνές τους να τον παροτρύνουν και ομολογουμένως «κέρδισαν» την μάχη της εξέδρας! Ιστορικό το αποτύπωμα του Ερμή Κορυδαλλού, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου, εκπροσωπώντας επάξια την πόλη του Κορυδαλλού στην μεγάλη γιορτή του πειραϊκού ποδοσφαίρου.

Όσο αφορά την συνάντηση που διεξήχθη σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, η επίσημη αποτύπωση του από τον ιστότοπο του Ερμή Κορυδαλλού, έχει ως εξής:
«Δεν τα κατάφερε τελικά η ομάδα μας για 3η φορά σε Τελικό Κυπέλλου Πειραιά καθώς γνώρισε την ήττα με 3-0 από τον ανώτερο Εθνικό.

Το σκορ του αγώνα βέβαια δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα καθώς μέχρι το 89ο λεπτό ο Εθνικός προηγούνταν μόλις με 1-0 και όταν η ομάδα μας ανέβηκε ώστε να ψάξει την ισοφάριση, οι πιο έμπειροι αντίπαλοι μας σκόραραν 2 φορές σε αντεπιθέσεις.

Στο Α' ημίχρονο η 1η σημαντική φάση άνηκε στον Ερμή. Ο Παύλος Βύρης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Εθνικού, αλλά το πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε με τα πόδια ο γκολκίπερ των αντιπάλων μας.

Το παιχνίδι κυλούσε με τον Εθνικό να έχει ελαφριά πρωτοβουλία κινήσεων και την ομάδα μας να αμύνεται και να προσπαθεί να βγει στις αντεπιθέσεις. Τελικά το 1-0 έγινε για τον Εθνικό στο 24', με απευθείας εκτέλεση φάουλ που ξεγέλασε τον Δράμπαλη και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Ερμής ισορρόπησε και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά στάθηκε άτυχος όταν φάουλ που εκτέλεσε ο Σταύρος Κίτσιος βρήκε πρώτα στο τείχος και μετά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Εθνικού.

Στο Β' ημίχρονο ο Εθνικός μπήκε πιο δυνατά, προσπάθησε να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις στην εστία του Ερμή αλλά δεν τα κατάφερε καθώς ο Δράμπαλης ήταν παρόν όποτε χρειάστηκε. Ο Ερμής προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις αλλά δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει κάποια σωστή τελική προσπάθεια.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα μείνει στο 1-0 ως το τέλος σε μια αντεπίθεση ο Εθνικός κατάφερε να πετύχει στο 89ο λεπτό και το 2-0, όταν οι παίκτες μας είχαν ανέβει μήπως και καταφέρουν να ισοφαρίσουν.

Τελικά στις καθυστερήσεις έγινε και το 3-0 σε μια τυχερή φάση για τον Εθνικό, καθώς πλασέ που επιχείρησε ο Γιώργος Μάναλης, κόντραρε σε πλάτη αμυντικού του Ερμή και η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά περνώντας πάνω από τον Δράμπαλη και κατέληξε στα δίχτυα.

Αξίζει να σημειώσουμε την πανέμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι της ομάδας μας, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να τραγουδούν για τον ΕΡΜΗ επί 90 λεπτά, κερδίζοντας αδιαμφισβήτητα την "μάχη" της εξέδρας καθώς ήταν οι μόνοι που ακούγονταν στο Φαληρικό γήπεδο!

Στην ομάδα μας κανείς δεν απογοητεύεται από αυτό το αποτέλεσμα, απέναντι σε μια ομάδα που τερμάτισε 3η στη Γ' Εθνική χάνοντας στις λεπτομέρειες την άνοδο στην Football League. Συσπειρωνόμαστε ακόμη περισσότερο και την Κυριακή στο γήπεδο των "Σιταποθηκών", όλοι μαζί Παίκτες, Προπονητές, Διοίκηση και Φίλαθλοι δίνουμε τον αγώνα-πρωτάθλημα απέναντι στην Αμφιάλη. Όλοι την Κυριακή στο γήπεδο!

ΕΡΜΗΣ: Δράμπαλης, Σταθινάκης, Αντωνίου, Αγγέλου, Λαζάκης, Νταλάκος (88' Γιαννακόπουλος), Τζανιδάκης (63' Καλαϊτζάκης), Στακάι, Βύρης (86' Μητρόπουλος), Κίτσιος, Μούτσα (78' Κουβάτσος)».

ULTR