Στα μονοπάτια του Όρους Αιγάλεω
 
pezoporia1
 
 
Ένα πολύχρωμο πλήθος ανθρώπων κάθε ηλικίας συμμετείχε για ώρες χθες το πρωί στον φυσιολατρικό περίπατο που οργάνωσε ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), στα δασικά μονοπάτια του όρους Αιγάλεω.

Με «ξεναγούς» τον πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρ. Γουρδομιχάλη και το προσωπικό της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις άγνωστες ομορφιές του βουνού, να απολαύσουν τη θέα του Αργοσαρωνικού από ψηλά, αλλά και να πληροφορηθούν τις δράσεις που αναπτύσσονται για να προστατευτεί η ακεραιότητα του όρους Αιγάλεω.

Άλλωστε, εκτός από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα μίας εκδρομής στην ύπαιθρο, ο απώτερος στόχος της εκδήλωσης που οργανώθηκε από τον ΠΕΣΥΔΑΠ, ήταν να συνδεθούν ενεργά οι πολίτες με τις προσπάθειες υπεράσπισης του τελευταίου φυσικού αποθέματος της δυτικής Αθήνας.

 

pezoporia2

 

- «Περπατάμε στα μονοπάτια του βουνού που ορθώνεται πάνω από την πόλη μας για να τονίσουμε την φυσική αξία του, να αναδείξουμε τον ιστορικό χαρακτήρα του, αλλά και για να υπερασπιστούμε έναν δημόσιο χώρο που μπορεί να προσφέρει ανάσες ζωής, αναψυχής και περιβαλλοντικής αγωγής στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γουρδομιχάλης.

Αν και η σχεδιασμένη κυκλική διαδρομή εκτεινόταν σε μία απόσταση 7 χιλιομέτρων περίπου, στο τέλος… αποδείχτηκε μικρή για τους πεζοπόρους που και την απόλαυσαν με όλες τους τις αισθήσεις.

Για πολλούς από αυτούς ήταν η πρώτη γνωριμία τους με τις άγνωστες ομορφιές του όρους Αιγάλεω, ενώ οι περισσότεροι αγνοούσαν τις εκτάσεις συμπαγούς πευκοδάσους που καλύπτουν μεγάλη περιοχή του βουνού, ιδιαίτερα στην βόρεια και δυτική πλευρά του.

Όσο για την ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα του Αργοσαρωνικού, όλοι κατάλαβαν γιατί και ο Ξέρξης εκεί διάλεξε κάποτε να τοποθετήσει τον θρόνο του…

 

pezoporia3

 

galaktompoureko-banner -01