ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ:

"ΕΠΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ"

 

 

 

 

 

 

 
Ο σχεδιασμός, η πρόληψη, η ετοιμότητα και ο συντονισμός όλων είναι καθοριστικός προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές καταστροφές που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και την ανθρώπινη ζωή.
 
Καλώ τον κ. Χουρσαλά να ενημερώσει άμεσα και τεκμηριωμένα, δημοσίως, τόσο εμένα, όσο και τους δημότες του Κορυδαλλού που αγωνιούν, ενόψει της έναρξης της σχολικής περιόδου, για την ασφάλεια των παιδιών:
 
1. Πόσα και ποιά σχολεία υπέστησαν (και ποιες) ζημιές και καταστροφές λόγω της βροχής; (οι – μέχρι τώρα – πληροφορίες μας αναφέρουν την πλημμύρα του 6ου Δημοτικού Σχολείου)
2. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την αντισεισμική προστασία των σχολείων;
3. Γιατί δεν έχει γίνει αντισεισμικός έλεγχος;
4. Γιατί καθυστερεί τέσσερα χρόνια ο διαγωνισμός για την πυρασφάλεια των σχολείων; Πόσα και ποια έχουν πάρει αντίστοιχο πιστοποιητικό;
5. Έχουν εφαρμοστεί οι οδηγίες του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας; Αν όχι, γιατί;
6. Για πόσα και ποια σχολεία έχουν γίνει μελέτες στατικότητας, μελέτες άρσης επικινδυνότητας;
7. Γιατί δεν έχει γίνει τίποτα για την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα;
 
Όπως αποδείχτηκε, τα δύο εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για την αντιπλημμυρική προστασία, όπως αναγράφει το ιλουστρασιόν προεκλογικό φυλλάδιο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, δεν μπόρεσαν να προστατεύσουν τον Κορυδαλλό και τους δημότες του, από τις πλημμύρες και τις ζημιές.
 
Μπορεί να αρνηθήκατε την πρότασή μας, για δημόσιο διάλογο – debate για τα προβλήματα του Κορυδαλλού, αλλά είστε υποχρεωμένος να δώσετε απαντήσεις για το φλέγον ζήτημα της ασφάλειας των μαθητών και των μαθητριών, για το οποίο είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πολλούς μήνες πριν.