syskepsi athinas

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΘΗΝΑΣ

Η ανάγκη να αντιμετωπισθεί άμεσα το θέμα της ανεξέλεγκτης παράνομης στάθμευσης στον κεντρικό εμπορικό δρόμο του Κορυδαλλού, την οδό Αθηνάς, επισημάνθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Δημαρχείο της πόλης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας Μιχάλης Ευθυμιάδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο Εντεταλμένος σε θέματα επικοινωνίας Παύλος Γερακάρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Χουρσαλάς και Γιώργος Βιδάλης, εκπρόσωπος της Τροχαίας Κορυδαλλού, ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΑ Ηλίας Βάσσης, καθώς και τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής πρασίνου και περιβάλλοντος Γιώργος Λαζαρίδης, Ηλίας Αντωνιάδης, Μιχάλης Βαλλιανάτος και Σταμάτης Παρασχάκης.
Το θέμα επισήμανε με επιστολή του το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, το οποίο ενημέρωσε ότι, αν συνεχιστεί η παράνομη στάθμευση, είναι αναγκασμένο να ζητήσει να τροποποιηθούν τα δρομολόγια και να σταματήσει η διέλευση λεωφορείων από την οδό Αθηνάς. Όπως είναι γνωστό, η στάση και η στάθμευση στην οδό Αθηνάς απαγορεύεται, εξαιτίας του περιορισμένου πλάτους της, ενώ δέχεται καθημερινά τον κυκλοφοριακό φόρτο χιλιάδων αυτοκινήτων, αφού πέραν των λεωφορειακών γραμμών που συνδέουν τον Κορυδαλλό με τον Πειραιά, αποτελεί την κεντρική οδό σύνδεσης με τη Λ. Πέτρου Ράλλη.

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού τόνισε την ανάγκη άμεσης επέμβασης και επίλυσης του προβλήματος, καθώς συχνά οι οδηγοί των λεωφορείων αναγκάζονται να κάνουν στάση ακόμα και στη μέση του οδοστρώματος θέτοντας σε κίνδυνο της ασφάλεια των επιβατών κατά την επιβίβαση ή την αποβίβαση ή και να παραβιάζουν το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα ζητήσει με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη την ενίσχυση του τμήματος της Τροχαίας με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή.
Ο Εντεταλμένος σε θέματα περιβάλλοντος αναφέρθηκε στα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργούνται στο κέντρο της πόλης εξαιτίας της παράνομης στάθμευσης ΙΧ, ενώ μαζί με στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου παρουσίασε τα σχετικά στοιχεία που επιβαρύνουν το κέντρο και υποβαθμίζουν και τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή. Ανέφερε επίσης ότι σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο, θα φέρει το πρόβλημα προς συζήτηση σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση του.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ δήλωσαν ότι θα αναμένουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν. Τέλος αποφασίστηκε να υπάρξει συστηματική ενημέρωση κατοίκων και οδηγών.