ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ “ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ”

ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

 

Συνέχεια των αφιερωμάτων, σήμερα Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, από την παρουσία των ακαδημιών του Αστέρα Χαϊδαρίου στο ποδοσφαιρικό τουρνουά «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», το οποίο έλαβε χώρα στην Καλαμάτα από τις 24 έως τις 27 Ιουνίου 2024.

Σειρά, παίρνει, το τμήμα Κ14 του σωματείου, και σας παραθέτουμε ένα πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ από τον αγώνα της χαϊδαριώτικης ομάδας, στο γήπεδο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ», με το αντίστοιχο τμήμα του Παναθηναϊκού Καλαμάτας.

Στο συγκεκριμένο γήπεδο έχει έδρα η ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, και η επίσκεψη εκεί του Αστέρα Χαϊδαρίου, που όπως έχουμε πει, συνδυάζει το ποδόσφαιρο με την ιστορία, μας θύμισε μια ακόμη παλιά ιστορία.

 

 

 

Κατά το φωτογραφικό ρεπορτάζ, εντός των γραφείων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (άνωθεν φώτο), υπήρχε ως ενθύμιο, η αναμνηστική φανέλα της ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ με το όνομα του εμβληματικού Πάντου Τζανετάκου, ο οποίος έχει ξεκινήσει από εκεί (από την Ομόνοια) ως παιδί τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, και φτάνοντας πολύ ψηλά στις εθνικές κατηγορίες, ενώ συνέδεσε και το όνομα του με τα Δυτικά προάστια της Αθήνας, φορώντας την φανέλα του Αιγάλεω για επτά (7) ολόκληρα χρόνια, όπου εκτός από παίκτης, ήταν παράλληλα, σε δύσκολες σεζόν και παράγοντας και χορηγός.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, είναι ομάδα, που λαμβάνει μέρος στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μεσσηνίας (πριν λίγο χρονικό διάστημα κέρδισε την άνοδο από την Β΄ στην Α΄ ΕΠΣΜ), και σύλλογος που η οικογένεια Τζανετάκου είναι οι ιδρυτές της.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, ο Πάντος Τζανετάκος, είναι Πρόεδρος της, χορηγός της, αλλά και παίκτης της (αν και εδώ και αρκετά χρόνια κάτοικος Αττικής), στα 43 του χρόνια, θέλοντας να κλείσει εδώ, από όπου ξεκίνησε την σπουδαία καριέρα του.

Μάλιστα, στο ημίχρονο του αγώνα Κ14 Αστέρας Χαϊδαρίου – Παναθηναϊκός Καλαμάτας, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Αστέρα και στενός συνεργάτης της Προέδρου κ. Νίκης Κυριαζοπούλου, Θεόδωρος Γουρνάς, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον φίλο από τα παλιά, Πάντο Τζανετάκο, ενημερώνοντας τον για την τιμητική παρουσία των ακαδημιών του χαϊδαριώτικου σωματείου, στο γήπεδο από όπου ξεκίνησε ο Καλαματιανός άσος, το ποδόσφαιρο, και έκανε λαμπρή καριέρα.

 

Εδώ και αρκετά χρόνια, ο Πάντος Τζανετάκος, είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης ανά το πανελλήνιο, της εταιρείας “Κάντο Labiko”, όπως επίσης και της επιχείρησης INTERWASH, ενώ εδώ και μια πενταετία περίπου, είναι ιδιοκτήτης του αθλητικού κέντρου OLYMPICO στην Γλυφάδα, αλλά και ανάλογου κέντρου στην Καλαμάτα (PADEL), καταγράφοντας και στο επιχειρείν, επιτυχημένη διαδρομή.

 

Ο ΠΑΝΤΟΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΣ

Ο Πάντος Τζανετάκος ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Ομόνοια Καλαμάτας σε ηλικία 5 ετών, ένα μήνα μετά τον καταστροφικό σεισμό της Καλαμάτας το 1986.

Στην Ομόνοια αγωνίστηκε μέχρι τα 14 του και όλα τα χρόνια της παρουσίας του εκεί αναδείχθηκε πρωταθλητής σε όλα τα πρωταθλήματα υποδομής που διοργάνωνε η ΕΠΣΜ. Ακολούθησε η Αναγέννηση Παραλίας, όπου έπαιξε 3 χρόνια και μετά πήγε στη Δόξα Καλαμάτας για έναν χρόνο. Στη συνέχεια πήγε για ένα (1) χρόνο στον Απόλλων Πεταλιδίου. Επόμενη ομάδα του ήταν ο ιστορικός Πάμισος, όπου αγωνίστηκε για μία σεζόν. Με την ομάδα της Μεσσήνης αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Α’ ΕΠΣΜ.

Την επόμενη χρονιά πήγε στον Απόλλων Καλαμάτας, όπου έμεινε έναν χρόνο και κατόρθωσε εκείνη την περίοδο να αναδειχθεί 2ος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.

Επόμενος σταθμός του ο Μεσσηνιακός στη Δ’ εθνική, όπου η ομάδα κατάφερε να πλασαριστεί στην 3η θέση σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Την επόμενη χρονιά για ένα εξάμηνο έπαιξε στον Πάμισο με αρκετά καλή παρουσία και στη συνέχεια τον πήρε η Καλαμάτα με εισήγηση του τότε προπονητή της, Σάκη Τσιώλη, όπου έπαιξε αμέσως στη “Μαύρη Θύελλα”, η οποία διεκδικούσε την άνοδο στην Α’ εθνική.

Έμεινε ακόμη τρία (3) χρόνια στην Καλαμάτα με την τελευταία σεζόν να είναι η καλύτερη στην καριέρα του. Ακολούθησε ο Εθνικός Αστέρας, που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, όπου αγωνίστηκε για ενάμιση (1,5) χρόνο. Ακολούθησε και πάλι η Καλαμάτα για ένα εξάμηνο. Μετά έπαιξε για έναν χρόνο με τον Ιωνικό στη Β’ εθνική και ενάμιση (1,5) χρόνο στο Βύζαντα Μεγάρων στη Γ’ εθνική. Με την ομάδα των Μεγάρων πήρε πρωτάθλημα και πανηγύρισε την άνοδο της στην Β’ εθνική. Μετά ακολούθησε το Αιγάλεω, όπου αγωνίστηκε για 7 σερί περιόδους. Στη συνέχεια είχε ένα μικρό πέρασμα για 6 μήνες στο Χαραυγιακό και επιστροφή το επόμενο εξάμηνο στο Αιγάλεω. Για επαγγελματικούς λόγους, σταμάτησε την μπάλα για δύο χρόνια και ξανάρχισε να παίζει τα τελευταία χρόνια με την Ομόνοια Καλαμάτας, στην οποία θα κλείσει κάποτε την πλούσια και σπουδαία ποδοσφαιρική του καριέρα.

Να σημειωθεί ότι από το 2011 είναι παντρεμένος με τη Νίκη Λάζαρη, έχοντας αποκτήσει μία κόρη και έναν γιο.