Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε ο Μιχάλης Φράγκου, δημοτικός σύμβουλος, στην εφημερίδα μας :

Κύριε Φράγκου, παραίτησή σας από Αντιδήμαρχος τον Δεκέμβριο του έτους 2012,συνοδεύτηκε,με καταγγελίες,για υπαρκτά προβλήματα,τα οποία,παρ’ όλες τις προσπάθειές σας,δεν υπήρχε διάθεση από την πλευρά του κ. Δημάρχου να επιλυθούν. Ποια εξέλιξη είχε αυτή η ιστορία;
Πράγματι υπήρχαν σοβαρά, κατά την άποψή μου, θέματα,των οποίων η μη επίλυση,με οδήγησε στην παραίτηση.
Οι καταγγελίες μου,οδήγησαν κάποιους συναδέλφους της μειοψηφίας,να παραπέμψουν το έγγραφο στην Περιφέρεια προς διερεύνηση. Δεν γνωρίζω την πορεία της υποθέσεως,διότι κανείς δεν με κάλεσε,να δώσω στοιχεία ή διευκρινίσεις. Μπορώ όμως να πω,επειδή με ενδιαφέρει η εξέλιξη και η επίλυση αυτών των θεμάτων,ότι παρακολουθώ,πιέζω,ζητώ πληροφορίες για το εάν έχουν δρομολογηθεί λύσεις για τα θέματα αυτά. 
Τι έχετε διαπιστώσει;
Σε πολλά από τα ζητήματα που έθεσα,ήδη έχουν δρομολογηθεί λύσεις.Αυτό είναι το ευχάριστο για μένα.Διότι εγώ δεν κατήγγειλα για να θέσω υπό κατηγορία,τον κ. Δήμαρχο ή οποιονδήποτε άλλον,αλλά για να δοθούν λύσεις και να απαλειφθούν πρακτικές του παρελθόντος,οι οποίες σε καμμία περίπτωση δεν ήταν προς όφελος του Δήμου και των δημοτών.Θα συνεχίζω δε να πιέζω.΄Αλλωστε όλα αυτά τα χρόνια,είναι  γνωστές οι αντιθέσεις μου σε πολλά ζητήματα,τις οποίες έχω προβάλει σε όλα τα επίπεδα.
Σκεφτήκατε,να φύγετε από τον συνδυασμό “Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ”;
Ειλικρινά,όχι.Ο συνδυασμός κτίστηκε από δεκάδες  στελέχη.Ούτε από έναν,ούτε από δύο.΄Ολοι βοηθήσαμε και δεν είναι τιμάριο κανενός,όπως και ο Δήμος.Οι πολίτες με εξέλεξαν να συμβουλεύω τον εκάστοτε Δήμαρχο και να τον στηρίζω για τα καλά,να τον κρίνω για τα λάθη του και να του υπενθυμίζω τις υποχρεώσεις του.Πρέπει να στηρίζει “τα άριστα και όχι τα αρεστά”.Αυτό άλλωστε πρέπει να κάνουν όλοι οι Σύμβουλοι.΄Οσο είμαι Δημοτικός Σύμβουλος θα κρίνω,θα διαφωνώ,θα προβάλω τις απόψεις μου.Αυτός ήταν ο μοναδικός όρος που είχα βάλει και στον κ. Μίχο και στον κ. Καπλάνη για να συμμετέχω στην παράταξη.Και οι δύο τον είχαν αποδεχθεί.
<bΚάποια στιγμή όμως,ο κ. Καπλάνης σας έδειξε την πόρτα,μετά τις καταγγελίες σας
Ο νόμος προβλέπει τον τρόπο με τον οποίο ένας Δημοτικός Σύμβουλος,διαγράφεται από έναν συνδυασμό.Χρειάζεται η θετική ψήφος, της πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης όπου ανήκει. Ο κ. Καπλάνης δεν προχώρησε προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι προφανές ότι δεν ήθελε,να φύγω από τον συνδυασμό.Εάν το ήθελε,ίσως είχε προβεί σε μία τέτοια ενέργεια.Δεν είναι τυχαίο ότι καθ’ όλο αυτό το διάστημα,οι προσωπικές μας σχέσεις είναι άριστες,πολλές φορές με έχει συμβουλευτεί για θέματα του Δήμου,λόγω της προϋπηρεσίας μου και της ιδιότητάς μου ως Δικηγόρου,κάτι που δείχνει ότι η συνεργασία μας,ποτέ δεν σταμάτησε.΄Αλλωστε αυτό ήταν και υποχρέωσή μου έναντι των πολιτών της Αγίας Βαρβάρας.
Τι σκοπεύετε να κάνετε στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές;Είναι γνωστό ότι κάποιοι υποψήφιοι Δήμαρχοι,θα σας ήθελαν στους συνδυασμούς τους.
Πράγματι,κάποιοι συνάδελφοι υποψήφιοι Δήμαρχοι μου έκαναν την τιμή,να ζητήσουν συνάντηση μαζί μου,με σκοπό την συνεργασία μας στις επερχόμενες εκλογές. Εγώ δεν ήθελα να δεσμευτώ.Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα,μου στερούσε την δυνατότητα να πάρω τις αποφάσεις μου. Είχα όμως μια άποψη.Στον συνδυασμό “Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ”,είμαι είκοσι χρόνια.Τον χτίσαμε όλοι μαζί.Ο κ. Μίχος,ο κ. Καπλάνης.ο κ. Κουντούρης,η κ. Ανδρουλάκη,εγώ και δεκάδες άλλα παιδιά.
Όταν μπήκα στον συνδυασμό,ήμουν νέος.Τώρα είμαι παππούς. Αντιλαμβάνεσθε ότι είμαι συναισθηματικά δεμένος.Σαν πρώτη σκέψη είχα την αποχή μου από τις Δημοτικές εκλογές.Τις τελευταίες ημέρες,με παρεκάλεσε ο κ. Καπλάνης να συναντηθούμε. Δεν αρνήθηκα.Συζητήσαμε,για τα παλιά,αλλά και τα μελλούμενα.΄Εγινε μια ειλικρινής και εποικοδομητική συζήτηση.Δέχθηκε ότι κάποιες από τις θέσεις μου ήταν σωστές και ότι έπρεπε να δοθούν λύσεις. Δέχθηκα ότι σε κάποια ζητήματα,τα οποία είχα θέσει,μπορούσαν να λυθούν με διάλογο.Υπήρξε δέσμευση και από τους δυο μας ότι θα συμβάλουμε στην επίλυση όσων θεμάτων είναι σε εκκρεμότητα.Τελικά,συμφωνήσαμε να τον στηρίξω ως υποψήφιο Δήμαρχο,συμμετέχοντας,υπό κάποιες προϋποθέσεις στον συνδυασμό του. Πιστεύω στην ειλικρινή  διάθεσή του,οπότε μπορώ να σας ανακοινώσω ότι θα είμαι υποψήφιος στον συνδυασμό “Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ” με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καπλάνη.
Χαιρόμαστε που το ακούμε.Πιστεύουμε,από την μέχρι σήμερα στάση σας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και την εμπειρία που διαθέτετε,έχετε να προσφέρετε πολλά  στην πόλη.Όμως πιστεύετε ότι ο κ. Καπλάνης είναι ο ικανότερος των υποψηφίων για να εκλεγεί Δήμαρχος;
Χωρίς περιστροφές,ευθέως,λέω ναι.Τούτο διότι θεωρώ ότι είναι έντιμος,έχει πλέον τεράστια εμπειρία.Θα δίνει λύσεις άμεσα.Δυστυχώς οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες δεν τον βοήθησαν. Ας μην κάνουμε συγκρίσεις με το παρελθόν και τα πρόσωπα.΄Όλα έχουν αλλάξει.Το κράτος δεν δίνει χρήματα,προσωπικό δεν επιτρέπεται να προσλάβεις,οι πολίτες έχουν φτάσει και έχουν ξεπεράσει τα όρια της φοροδοτικής τους αντοχής. Σας θυμίζω ότι στο παρελθόν,υπήρχε συναγωνισμός ποιος θα δώσει τα περισσότερα χρήματα στους Δημάρχους,για έργα. Σήμερα πιέζεις,παρακαλάς και βρίσκεις κλειστές πόρτες.
Η μόνη ελπίδα,έρχεται,από την Περιφέρεια και τα προγράμματα του ΕΣΠΑ (Ευρωπαϊκή ΄Ενωση). Το ελληνικό κράτος στην ουσία έχει πτωχεύσει.
Παρ’ όλα αυτά, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να κρατήσει ζωντανές τις κοινωνικές υποδομές,να κάνει μικρά και μεγάλα έργα,που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών.
Το κτίριο του ΚΑΠΗ,τελείωσε και παρεδόθη στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας,το κινηματοθέατρο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ,δόθηκε προς χρήση στους συμπολίτες μας για την πνευματική και καλλιτεχνική δραστηριότητα των κατοίκων της πόλης,πεζόδρομοι δημιουργήθηκαν,δημιουργήθηκαν και αναβαθμίστηκαν παιδικές χαρές,σε διάφορες γειτονιές της πόλης και άλλα πολλά.
Ο Δήμος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που του δίνουν είτε το κράτος,είτε οι δράσεις της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.
Υπάρχουν και άλλες, καθημερινής φύσεως,ανάγκες.Δεν πρέπει όμως να τα ισοπεδώνουμε όλα….Πρέπει όμως να σταθούμε περισσότερο στην καθημερινότητα του πολίτη.Ο πολίτης το έχει ανάγκη.
Υπάρχει ένας έντονος διάλογος για τα οικονομικά του Δήμου.Θέλουμε την υπεύθυνη άποψή σας
Καθαρά και ξάστερα.Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας είναι ένας φτωχός Δήμος.Δεν έχει τα τεράστια έσοδα των γύρω Δήμων(από εργοστάσια,βιοτεχνίες,πολυκατοικίες).Τα Δημοτικά τέλη είναι από τα πλέον χαμηλά του Λεκανοπεδίου.
Ταυτόχρονα,όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει τεράστιες επενδύσεις.΄Εχουν γίνει περίπου είκοσι πέντε αγορές οικοπέδων και κτιρίων.Φτιάχτηκαν σχολεία,νηπιαγωγεία,παιδικοί σταθμοί,κτίρια πνευματικών δραστηριοτήτων,το Δημαρχείο,το ΚΑΠΗ,κλειστά γυμναστήρια και άλλα πολλά.
Στήθηκαν δομές.Ο τεράστιος και ανεκτίμητος χώρος της ΒΙΟΧΡΩΜ και του πάρκου Μητέρας,αποτελούν προίκα για την πόλη.
Επόμενο είναι να υπάρχουν οφειλές προς Τράπεζες και τρίτους. Όταν αγόραζε ο Δήμος αυτούς τους χώρους,προσέβλεπε στην οικονομική ενίσχυση του Κράτους.
Όλα όμως ήλθαν τούμπα τα τελευταία τρία χρόνια.Το κράτος κήρυξε πτώχευση.Οι στρόφιγγες έκλεισαν.Τα έσοδα μειώθηκαν.΄Οποιοι δεν θέλουν να παραδεχθούν την πραγματικότητα και φωνάζουν για χρέη του Δήμου,χωρίς να προσδιορίζουν την προέλευσή τους,λένε την μισή αλήθεια στον κόσμο.Επιτέλους,ο ξύλινος πολιτικός λόγος,η υποκρισία,η στείρα αντιπολίτευση,πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν.Τα πολλά χρέη προέρχονται από τις αγορές,από επενδύσεις,όχι από καταναλωτικές δαπάνες.΄Αλλωστε τα πάντα πλέον αποτυπώνονται στους ισολογισμούς και τους απολογισμούς.Τίποτε δεν μένει κρυφό. Η οικονομική κρίση,θα πρέπει να μας κάνει όλους να δούμε την πραγματικότητα,από διαφορετική οπτική γωνιά.
Αλήθεια,ποια η άποψή σας,σχετικά με το γεγονός ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι θα κατέβουν στις εκλογές με αντιμνημονιακές θέσεις;
΄Εχω πει και στο παρελθόν.Τα προβλήματα του Δήμου  λύνονται με την συμμετοχή όλων.Οι απόψεις όλων είναι σεβαστές και συζητήσιμες.Δογματισμός και αποκλεισμός δεν επιτρέπονται στην πόλη μας. Το να υπόσχονται όμως κάποιοι ότι αν βγουν Δήμαρχοι θα ρίξουν την κυβέρνηση,θα φέρουν πολιτικές ανατροπές κ.λ.π. όχι μόνον δεν πείθουν,αλλά χάνουν και την αξιοπιστία τους. Το λέω αυτό,γιατί αυτοί που σήμερα έχουν σηκώσει το λάβαρο της επαναστάσεως κατά των μνημονίων,είναι αυτοί που με πίστη στο παρελθόν υπηρέτησαν κυβερνήσεις,νοοτροπίες,συμφέροντα,πελατειακές σχέσεις, συμπεριφορές τις οποίες εγώ στιγμάτισα πολλές φορές στο παρελθόν με συνεντεύξεις μου και αναφορές στο Δημοτικό Συμβούλιο.
'Ολοι αυτοί λοιπόν που σήμερα κάνουν τους αντιμνημονιακούς,είτε γνώριζαν όλα αυτά που αποκαλύπτονται σήμερα και σιωπούσαν,οπότε είναι συνένοχοι,είτε δεν καταλάβαιναν τίποτε,οπότε μπορώ να τους χαρακτηρίσω επεικώς ανόητους.
Πιστεύω όμως ότι και εγνώριζαν και συμμετείχαν στην νομή της εξουσίας και γι’ αυτό σιωπούσαν.Σταράτες κουβέντες.
Ποια η άποψή σας για τις αποχωρήσεις του κ. Βασιλάκου και της κ. Φέγγη,από τον συνδυασμό του κ. Καπλάνη;
Είναι διαφορετική περίπτωση η αποχώρηση του κ. Βασιλάκου από την αποχώρηση της κ. Φέγγη.
Δεν τις σχολιάζω.Μπορώ να πω όμως,ότι αυτός ή αυτοί που τους υποκίνησαν,ή δεν τους απέτρεψαν από την αποχώρηση δεν βρήκαν μιμητές.Είναι μεμονωμένες περιπτώσεις.Θεωρώ ότι λειτούργησαν λάθος.Μπορεί να διαφωνεί κάποιος μέσα στην παράταξη,μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.Οι διαφωνίες μέσα σε μια ομάδα,μόνο θετικά αποτελέσματα έχουν για το σύνολο.Ειλικρινά λυπάμαι για την εξέλιξη.
Κύριε Φράγκου σας ευχαριστούμε.Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας και γρήγορη αποκατάσταση της υγείας σας.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και για το γεγονός ότι μου δώσατε την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους συμπολίτες μου.