"Αν διοικήσουμε τον δήμο, δεν θα υπάρχει ούτε ένας άνεργος δημότης της Αγίας Βαρβάρας, δεν θα υπάρχουν δημότες της Αγίας Βαρβάρας που κοιμούνται στα παγκάκια και τα συσσίτια θα αποτελούν μια ανάμνηση"

Κύριε Νικητάκη, έχουν ήδη περάσει έξι μήνες από την ανακοίνωσή σας ότι θα ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση. Θα θέλατε να μας πείτε τι έχετε αποκομίσει αυτό το διάστημα από την επαφή σας με τους πολίτες του δήμου μας;

Όντως έχουν περάσει έξι μήνες από την ανακοίνωσή μου ότι θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος στην Αγία Βαρβάρα. Η ανακοίνωση αυτή έγινε μέσω επιστολής η οποία παραδόθηκε σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι δημοτών της Αγίας Βαρβάρας.

Μέσω αυτής της επιστολής και μετά από επαφή που είχα με τους πολίτες του δήμου μας, διαπίστωσα ότι υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία, αισθήματα τα οποία προέρχονται από τον εμπαιγμό που νιώθουν να εισπράττουν από την παρούσα δημοτική αρχή, αισθήματα που υπάρχουν καιρό.

 Δεν ήταν όμως μόνο αυτό που με ώθησε να πάρω τη συγκεκριμένη απόφαση. Ήταν και κάτι άλλο πάρα πολύ σοβαρό, το ότι στην Αγία Βαρβάρα δεν δημιουργήθηκε η υποδομή η επόμενη μέρα για το δήμο μας να έχει ζωή. Αυτό με ώθησε να είμαι υποψήφιος.

Με κίνητρο το ότι είμαι υποψήφιος, ένιωθα πλέον την υποχρέωση να περπατήσω στις γειτονιές, να ακούσω τους προβληματισμούς των δημοτών, να συνομιλήσω με επιχειρηματίες του δήμου, της μικρομεσαίας τάξης. Το μήνυμα που εισέπραξα και εισπράττω είναι ότι η Αγία Βαρβάρα πρέπει να αλλάξει σελίδα και  ότι οι δημότες επιθυμούν να συνεχίσουμε αρκεί να κάνουμε πράξη αυτά που υποσχόμαστε.

Η υπόσχεση που δίνουμε για εμάς είναι όρκος τιμής. Τα ψέματα τελείωσαν, τα λόγια δεν είναι αρκετά, ήρθε η ώρα των πράξεων. Έχω δηλώσει και σε άλλες συνεντεύξεις ότι με το που θα αναλάβουμε τη διοίκηση του δήμου θα διενεργηθεί έλεγχος στα οικονομικά του δήμου και για όποιον βρεθεί ότι μέσω των αποφάσεών του ζημίωσε το δήμο και τους πολίτες της Αγίας Βαρβάρας θα τον οδηγήσουμε στον εισαγγελέα.

Θα αλλάξουμε σελίδα στο δήμο γιατί αυτό επιθυμούν οι πολίτες.

 

Η λίστα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του δημοτικού συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα-Όλοι Μαζί για την Πόλη μας» που έχει δει το φως της δημοσιότητας, περιέχει σχεδόν αποκλειστικά νέα πρόσωπα. Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για αυτό;

Όπως σας είπα πρωταρχικός μας στόχος είναι η αλλαγή σελίδας στο δήμο. Για να γίνει αυτό θεωρούμε πως χρειάζονται συνεργάτες οι οποίοι να έχουν ίδιους προβληματισμούς και ανησυχίες με τους πολίτες, που ταυτίζονται μαζί τους.

 Για να το θέσω λοιπόν διαφορετικά. Υπάρχει νέος που να μην έχει όνειρα; Υπάρχει σήμερα όμως νέος που να του δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του και να κάνει πράξη τα όνειρά του; Υπάρχει νέος σήμερα που να μην έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς που τον εκπροσωπούν και διαχειρίζονται κομμάτι της ζωής του;

Αυτοί είναι οι λόγοι που έχουν επιλεγεί νέα πρόσωπα για το συνδυασμό μας. Αυτοί είναι οι λόγοι που νέα πρόσωπα επέλεξαν να στηρίξουν το συνδυασμό μας. Είναι αυτά τα πρόσωπα τα οποία θα φέρουν την αλλαγή υποστηρίζοντας τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη της πόλης.

Πάνω σε αυτές τις έννοιες βασίζεται και το πρόγραμμα του συνδυασμού μας. Εμείς λέμε στον κόσμο μόνο την αλήθεια. Λέμε ότι ο στόχος μας είναι να μην υπάρχει άνεργος στην Αγία Βαρβάρα, ότι δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν άνθρωποι που θα κοιμούνται στα παγκάκια και στοχεύουμε να μη χρειάζονται συσσίτια στην Αγία Βαρβάρα. Αυτό που εγγυούμαστε είναι θέσεις εργασίας, ποιότητα ζωής και αξιοπρέπεια για τον καθένα.

 

Κύριε Νικητάκη έχει ακουστεί ότι έχετε απλήρωτους εργαζόμενους. Αληθεύει και αν ναι γιατί;

Όπως σε όλες τις επιχειρήσεις της ελληνικής επικράτειας έτσι και σε εμάς ο πελάτης, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις είναι το δημόσιο, αδυνατεί να μας πληρώσει, έχοντας σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση των πληρωμών των εργαζομένων μας. Ο χρόνος τον οποίο πληρώνεται ο εργαζόμενος της εταιρείας μας ορίζεται από σύμβαση και λέει ότι ο εργαζόμενος εξοφλείτε τον μήνα που έχει δουλέψει ένα μήνα μετά, χρόνο κατά τον οποίο η εταιρεία μας προσδοκεί να έχει πληρωθεί από τον πελάτη. Ανεξάρτητα όμως και  με αυτό η εταιρεία μας δεν έχει απλήρωτους εργαζόμενους. Έχει σε κάποιες περιπτώσεις καθυστερήσεις πληρωμών του ενός μήνα και δεν χρωστάει στους εργαζομένους της. Αυτά όλα είναι προβοκάτσιες που θεωρώ ότι προέρχονται από ανθρώπους των οποίων θίγονται τα συμφέροντα αν η παράταξή μας πάρει το δήμο, από ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ, από καρεκλοκένταυρους και κρατικοδίαιτους.  Εμείς θα αναλάβουμε το δήμο της Αγίας Βαρβάρας και αυτοί που πετάνε τις λάσπες και που έχουν καταχραστεί την εξουσία που τους έδωσε ο λαός, θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Πως κρίνετε την αποχώρηση της κυρίας Φέγγη από το δήμο; Θα μπορούσε να είναι υποψήφια με το συνδυασμό σας;

Δεν μπορώ ποτέ να διανοηθώ πως θα μπορούσα να είχα εμπιστευθεί τόσα πολλά σε έναν άνθρωπο και αυτός ο άνθρωπος παραμονές των εκλογών να με πουλάει.

Τι εννοείτε;

Όλοι γνωρίζουμε τη διαδρομή της κυρίας Φέγγη δίπλα στον κύριο Καπλάνη. Η αποχώρησή της παραμονές των εκλογών κάτι κρύβει. Είναι αυτό το γκρέμισμα του Καπλάνη, η εμπλοκή σε σκάνδαλα; Αυτά τα ξέρει μόνο η ίδια η κυρία Φέγγη. Στο ερώτημά σας λοιπόν σχετικά με το αν θα μπορούσε να είναι υποψήφια με τον δικό μας συνδυασμό σας δηλώνω πως όχι, δεν θα μπορούσα να έχω τέτοιους συνεργάτες.

Έχετε να μας πείτε κάτι για την υποψηφιότητα του κυρίου Γιάγκα;

Αν οι προθέσεις του κυρίου Γιάγκα είναι αγνές του εύχομαι κάθε επιτυχία για τη θέση της αντιπολίτευσης και ότι εμείς από τη θέση της διοίκησης θα του ζητήσουμε να συνδιοικήσουμε για το καλό της πόλης.

 Όμως θα ήθελα δημόσια να ζητήσω από τον κύριο Γιάγκα, εφόσον ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του, να δηλώσει για ποιο λόγο κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος. Κατεβαίνει διότι κρίνει ότι ο Γιώργος Καπλάνης είναι ανίκανος και ότι εκείνος έχει να προσφέρει περισσότερα και, υποθέτοντας ότι θα υπάρξει και δεύτερη Κυριακή, αν ένας εκ των δύο συνδυασμών είναι του Γιώργου Καπλάνη, θα στηρίξει τον Καπλάνη ή τον άλλο συνδυασμό; Σε αυτά τα ερωτήματα θεωρούμε είναι υποχρεωμένος κάθε υποψήφιος δήμαρχος να απαντήσει και να είναι ξεκάθαρος προς τους δημότες της Αγίας Βαρβάρας.

Τι έχετε να μας δηλώσετε για τον κύριο Κραουνάκη; Γνωρίζετε αν θα είναι υποψήφιος; Από ότι γνωρίζουμε είστε φίλοι, και αν όχι φίλοι, γνωστοί.

Ο κύριος Κραουνάκης έδωσε τη μάχη και διεκδίκησε τη θέση του δημάρχου στην Αγία Βαρβάρα δύο φορές με το συνδυασμό «Δήμος για Όλους». Δυστυχώς  για τον κύριο Κραουνάκη, οι δημότες της Αγίας Βαρβάρας μάλλον δεν πίστεψαν στις καλές προθέσεις και στο όραμα που είχε για το δήμο και δεν του έδωσαν τη δυνατότητα να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Αυτό λοιπόν θεωρώ ότι είναι αρκετό για να δώσει τη σκυτάλη σε κάποιον άλλο υποψήφιο και να περάσει στην δεύτερη γραμμή. 

Όπως γνωρίζεται αυτή είναι και μία από τις αρχές του συνδυασμού μας. Η θέση του επικεφαλής συνδυασμού και κατ’ επέκταση του δημάρχου δεν πρέπει να είναι εσαεί, και όντας πιο αυστηροί μέσα στο συνδυασμό μας έχουμε δηλώσει πως τη θέση αυτή θα έχει κάποιος για μια πενταετία και μόνο.

Βλέπετε την επιστροφή του κυρίου Φράγκου στον συνδυασμό του Γιώργου Καπλάνη; Από ότι ξέρουμε έχετε άριστες σχέσεις με τον κύριο Πρεντάκη. Γνωρίζετε κάτι;

Ο κάθε σοβαρός πολιτικός είτε ασκεί πολιτική σε τοπικό επίπεδο είτε σε κεντρικό πρέπει να θυμάται πάντα τι δηλώνει, τι γραφεί και που βάζει την υπογραφή του. Αυτό που μένει λοιπόν είναι τι έχει δηλώσει στο παρελθόν ο κύριος Φράγκος, τι έχει δηλώσει στο παρελθόν ο κύριος Καπλάνης και τι έχει δηλώσει στο παρελθόν ο κύριος Πρεντάκης μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Θα περιμένουμε λίγο και μετά πιθανόν να έχουμε φοβερές αποκαλύψεις.

Τι έχετε να δηλώσετε για τον κύριο Γεωργιαννάκη;

Του εύχομαι καλή επιτυχία στη θέση της αντιπολίτευσης και από πλευράς μας, από τη θέση της διοίκησης, θεωρούμε βέβαιο ότι θα συνδιοικήσουμε.

Έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο για την κυρία Σιαραμπή;

Για την κυρία Σιαραμπή δεν έχω κάποιο σχόλιο διότι ακόμα δε έχει δηλώσει επίσημα αν θα συνεχίσει ο συνδυασμός  «Δημοτική Ενωτική Κίνηση» που ηγείται. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι κάνει συναντήσεις με άλλους συνδυασμούς.  

Τι έχετε να δηλώσετε στους δημότες της Αγίας Βαρβάρας;

Αυτό που έχω να πω και να υποσχεθώ στους δημότες της Αγίας Βαρβάρας είναι ότι αν με την ψήφο τους μας δώσουν τη δυνατότητα να διοικήσουμε το δήμο, δεν θα υπάρχει ούτε ένας άνεργος δημότης της Αγίας Βαρβάρας, δεν θα υπάρχουν δημότες της Αγίας Βαρβάρας που κοιμούνται στα παγκάκια και τα συσσίτια που κάποιοι εμπνεύστηκαν παραμονές των εκλογών θα αποτελούν μια ανάμνηση για το δήμο μας, χωρίς να ξεχνάμε ποιοί είναι οι εμπνευστές τέτοιων αναμνήσεων.

Υπόσχομαι να οδηγήσω στον εισαγγελέα όποιους με την υπογραφή τους έβλαψαν το δήμο μας και αν υπάρχουν παραβάσεις οι οποίες έχουν παραγραφεί υπόσχομαι να υπάρξει διαπόμπευση μέσω μεγάλης οθόνης αναρτημένης στην πλατεία του δημαρχείου. Θα διώξουμε όλους αυτούς που έκαναν κακό στην πόλη μας.