Παιδικές φωνές και χαμόγελα πλημμύρησαν το γραφείο της τοπικής εφημερίδας μας «Η Πόλη μας» στην Αγία Βαρβάρα (Ερμού 2). Η προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη του 4ου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρωϊ της Δευτέρας 27/01/2014.

  Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον χώρο και την δημιουργία της εφημερίδας μας και να συνομιλήσουν μαζί μας είχαν οι δεκαπέντε μαθητές και μαθήτριες της Δ1 τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, που μας επισκέφτηκαν μαζί με την δασκάλα του τμήματος κ. Κωνσταντίνα Σταυροπούλου και την συνοδό τους κ. Όλγα Αυγουστάκη.

Οι μικροί μαθητές, που βγάζουν και οι ίδιοι το δικό τους μαθητικό έντυπο ποικίλης θεματολογίας με τίτλο «ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ Δ1», έθεσαν τις ερωτήσεις τους σε θέματα που τους απασχολούσαν, ξεναγήθηκαν στον χώρο και έμαθαν τον τρόπο και τα στάδια που απαιτούνται για να κυκλοφορήσει μια εφημερίδα (ειδήσεις – δημιουργία άρθρων – σελιδοποίηση εφημερίδας – τυπογραφείο – διανομή).

Οι μαθητές σημείωναν, μαγνητοφωνούσαν…. όπως ο κάθε καλός δημοσιογράφος και στο τέλος έβγαλαν τις δικές τους φωτογραφίες μέσα και έξω από το χώρο μας. Σίγουρα πλέον θα συνεχίσουν με περισσότερη διάθεση, γνώση και νέο υλικό για την έκδοση του επόμενου τεύχους της μαθητικής τους εφημερίδας.

 

Στην φωτογραφίες διακρίνονται οι: Γ. Κωνσταντίνου, Αλ. Αγγελόπουλος, Α. Παπαδοπούλου, Γ. Βεκρής, Ρ. Μυρτέλι, Χρ. Λαζάρου, Χρ. Μαξουτάι, Λ. Καπελέρη, Αν. Αυγουστάκη, Π. Κίτσου, Β. Μιχαλοπούλου, Γ. Κωνσταντινίδης, Ν. Κοκολίνας, Αν. Βασιλειάδης, Δ. Τσαφταρόπουλος, ενώ απουσίαζε ο 16ος μαθητης του τμήματος Κατζιλιέρης.