Η εφημερίδα μας έχει φιλοξενήσει στο πρόσφατο παρελθόν «ανταποκρίσεις» από τα σχολεία μας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Comenius, καθώς και τις εντυπώσεις των ξένων μαθητών που μέσω του προγράμματος επισκέφτηκαν την πόλη μας. Για την επιτυχημένη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος αλλά την ανάγκη της συμμετοχής των σχολείων μας σε ανάλογες δράσεις, τοποθετήθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Νικόλαος Κολιάκος.

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κ. ΚΟΛΙΑΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

                                                                                          

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 07/04/2014

          

  Αισθάνομαι την Ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά και παράλληλα να συγχαρώ την Δ-ντρια του Α’ Γυμνασίου κ. Μουργοπούλου, τον Δ-ντη του Β’ Δημοτικού κ. Σκλαβούνο, τους καθηγητές, τους δασκάλους , τους μαθητές, τους γονείς, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων, τον Σύλλογο Κρητών Αγίας Βαρβάρας, καθώς και όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου μας, για την άψογη από κάθε πλευρά φιλοξενία των αντιπροσωπειών μαθητών και καθηγητών, από τα σχολεία που συνεργάστηκαν στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος <<COMENIUS>>, για το έτος 2014 (Ισπανία, Γαλλία, Σλοβακία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία).

      

<<Σε καιρούς οικονομικά πολύ δύσκολους για την πατρίδα μας, αποδείξατε για μια ακόμα φορά, ότι η ευγένεια, η καλοσύνη και η φιλοξενία, είναι έμφυτες αρετές του λαού μας!>>

 

     Οι ξένες Αντιπροσωπείες των μαθητών και καθηγητών, απεχώρησαν κυριολεκτικά <<μαγεμένοι>>. Στον Δήμαρχο της πόλης μας Κο Καπλάνη αλλά και σε μένα προσωπικά, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες τους, προς όλους όσους αναμείχθηκαν στο πρόγραμμα COMENIUS και μας δήλωσαν ότι επιστρέφουν στις πατρίδες τους με τις καλύτερες εντυπώσεις!

       Είμαστε πεπεισμένοι πως και οι δικοί μας μαθητές, τα παιδιά μας, είχαν μοναδικές εμπειρίες. Διεύρυναν τους ορίζοντές τους, αντάλλαξαν ιδέες – σκέψεις και γνώσεις για τον πολιτισμό, την παράδοση, την ιστορία και την παιδεία των χωρών που συμμετείχαν στο εν λόγω πρόγραμμα.

         Η συμμετοχή των σχολείων μας σε τέτοιες δράσεις, φανερώνουν την μεγάλη ευαισθησία που έχουν τα παιδιά μας και το σχολικό περιβάλλον, για τις συνθήκες μόρφωσης και αγωγής τους.

       Τέτοιες πρωτοβουλίες, σε ιδιαίτερα δύσκολες εποχές, βοηθούν το έργο των εκπαιδευτικών των σχολείων μας, να διαμορφώσουν τους αυριανούς πολίτες, σε μια ανταγωνιστική κοινωνία, με όλα εκείνα τα εφόδια ώστε να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια σε ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον!